A vállalkozásnak akkor is lehetnek működési költségei, adó ill. járulékfizetési kötelezettségei, ha nincs bevétele. Egyrészt, a főállású egyéni és társas vállalkozó után kötelező megfizetni a havi...
Ajánlott oldalak
2010-04-28 07:03
BB
Új kertészeti telepítési támogatások
Új kertészeti telepítési támogatásokról tett közzé felhívásokat a Magyar Vidékfejlesztési Hivatal.

A támogatásra bárki pályázhat, aki meglévő ültetvényeit korszerűsíteni szeretné, vagy víztakarékos öntözőrendszerrel ellátott ültetvényeket szeretne telepíteni. A pályázaton indulhat olyan gazdálkodó is, aki a fajtaszerkezet javításával a piaci igényekhez kíván alkalmazkodni. A támogatás elnyerésével így lehetőség nyílik arra, hogy megfeleljen a hatékony és minőségi követelményeknek és megteremtse egy megfelelő és minden igényt kielégítő gazdálkodás hátterét. Ehhez a víztakarékos öntözésen túl, hozzájárulhat például támrendszer kialakítás vagy átalakítás, korona átalakítás, jégháló kiépítés, fejlesztés, kerítés építés vagy a fagyvédelmet szolgáló berendezések beszerzése. Fontos, hogy a pályázaton csak a 8 évnél fiatalabb ültetvények tulajdonosai vehetnek részt.


 

A támogatás mértéke a különböző igénylések esetében változó, ennek pontos adatait a 35/2010. (IV. 9.) FVM rendelet tartalmazza, de összege évente, pályázóként legfeljebb 100 millió forint lehet.

A kérelmeket 2010. évben május 3. és június 3. között lehet benyújtani a Magyar Vidékfejlesztési Hivatal honlapjára hamarosan felkerülő formanyomtatványon, a részletes kiírás pedig ITT olvasható.

 

 


 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Új kertészeti telepítési támogatások
Hozzászólások száma: 1 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.