A közép- vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói jogviszonya főállású jogviszonynak számít, ezért az így tanuló hallgatónak nincs kötelező járulékfizetési kötelezettsége...
Ajánlott oldalak
2011-07-01 08:21
BDB
Új jogszabály az internetes vásárlásokkal kapcsolatban
Elsöprő többséggel szavazta meg az Európai Parlament azt az új uniós jogszabályt, mely az internetes vásárlásokat hivatott szabályozni, és több szempontból is megerősíti a világhálón vásárlók védelmét, továbbá csökkenti a kis- és középvállalkozások bürokratikus terheit.

Az új jogszabály lehetővé teszi, hogy internetes vásárlás esetén a korábbi egy hét helyett, két héten belül meggondolják magukat a vásárlók, és elálljanak a vásárlástól.

A kereskedők számára újdonság, hogy általános kötelezettséget jelent a termékek teljes árának és a saját elérhetőségüknek a feltüntetése, ezzel kizárva a rejtett költségek felszámolását, illetve lehetővé téve az eladó akadályok nélküli elérését. Erre szolgál az is, hogy a továbbiakban biztosítani kell a vásárló részére, hogy normáldíjas hívással kapcsolatba tudjon lépni a kereskedővel.

Az új jogszabály nemcsak a vásárlók védelmét erősíti meg több ponton, de pontosítja a szállításra és a digitális lekötésre vonatkozó szabályokat, valamint a kis- és középvállalkozások bürokratikus terheit csökkenti.

Az Európai Parlament az új jogszabályt nagy többséggel már megszavazta, a tagállami kormányokat képviselő tanácsban valószínűleg júliusban kerül jóváhagyásra. Ezt követően az uniós tagállamoknak két évük lesz ara, hogy a saját nemzeti jogrendszerükbe átültessék.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Új jogszabály az internetes vásárlásokkal kapcsolatban
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.