A közép- vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói jogviszonya főállású jogviszonynak számít, ezért az így tanuló hallgatónak nincs kötelező járulékfizetési kötelezettsége...
Ajánlott oldalak
2011-06-06 15:22
Bálint Brigitta
Uborkahisztéria – felbolydult a magyar piac
A magyar zöldségkereskedelmet jelentősen megbolygatta a német hasmenésjárvány, és bár az utolsó hírek szerint a veszélyforrást nem a spanyol uborka jelentette, hazánkban katasztrofális állapotok uralkodtak el. A termelők június 5-én már ingyen osztogatták a magyar zöldségeket…

Még mindig nem tudni pontosan, honnan indult az az E.coli járvány, mely Németországban több áldozatot is követelt és több mint félezer ember került súlyos állapotban kórházba. Mindenesetre a hazai viszonyok is tökéletesen jellemzik a pánikhangulatot: az emberek bizalmatlanokká váltak, már a magyar zöldségeket sem vásárolják meg.

A nagybani piacokon az uborka ára 20-30 százalékkal esett vissza és a helyzet azóta sem rendeződött, hogy kiderült, nem ez a zöldség a baj forrása. A termelők június 5-én, Békéscsabán már ingyen osztogatták az uborkát, hogy ne rohadjon rájuk, illetve hogy végső elkeseredettségükben megpróbálják visszanyerni a vásárlók bizalmát. A vidéki piacok mellett a fővárosban sem más a helyzet, hiszen egy hét alatt a tizedére esett vissza a zöldség forgalma.

„Teljesen indokolatlan pánik harapózott el a magyar termékek iránt. A magyar zöldség és gyümölcs megbízható, emberemlékezet óta nem volt arra példa, hogy zöldség miatt Magyarországon bárkinek fertőzése legyen." – mondta el Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Magyar Televíziónak, majd hozzátette: "Minden szereplőnek el kell gondolkoznia azon, hogy amit mond, amit állít, annak milyen következményei lehetnek a jövőben."

Lapunk rögtönzött közvélemény-kutatásából kiderült, hogy bár kivétel nélkül mindenkit megérintett és távolságtartásra ösztönzött a járvány, a legtöbb esetben ez nem befolyásolta a zöldség- és  uborkafogyasztást. A többség továbbra is vásárol a zöldségből, viszont alaposan megválogatja azt, hogy hol. A megkérdezett emberek közül mindenki a magyar termelők áruira esküszik és a piacokat részesíti előnyben a hipermarketek kínálatával szemben.

Szavazás
Az Ön vásárlásait mennyiben befolyásolja a német E.coli járvány?
Egyáltalán nem vásárolok zöldséget, nem akakrok beteg lenni
7.1%
Túl nagy mértékben nem: vásárolok zöldséget, de csak magyar termelőtől
32.1%
Semmenyire. Ugyanúgy vásárolok, mint eddig.
60.7%
 

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Uborkahisztéria – felbolydult a magyar piac
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.