A kormány minden évre jóváhagyja az aktuálisan érvényes minimálbér összegét. A minimálbér a kötelezően fizetett legkisebb munkabér. A teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozók havi bruttó bére...
Ajánlott oldalak
2010-06-15 12:48
Szűcs Ágnes
Túl szigorúak a pályázati feltételek
Közel 700 ezer kis- és középvállalkozás működik Magyarország gazdasági életében, ahol 3 millió ember dolgozik. A 700 ezer vállalkozás 10 százaléka foglalkozik termeléssel. Ezért a magyar gazdaság számára kulcsfontosságú cél, hogy támogassák a termelői ágazatokat. – hangsúlyozta Krizsán László, a KA VOSZ Zrt. vezérigazgatója a Magyar Pályázatkészítő Iroda konferenciáján.

2007. és 2013. között Magyarország 22,4 milliárd eurós uniós támogatásban részesül, hogy felzárkózhasson a fejlett országokhoz. Kulcsfontosságú azonban, hogy a pénzek eljussanak oda, ahol a legjelentősebb mértékben járulnak hozzá a gazdaság növekedéséhez.

Magyarországon mindenkinek elemi érdeke, hogy a rendelkezésre álló forrásokból a még le nem hívott közel 7000 milliárd forint a lehető leggyorsabban és a lehető legjobb módon kerüljön felhasználásra.

A bonyolult pályázati feltételek azonban hátrányosan érintik a kis- és középvállalkozásokat, ráadásul a mikrovállalkozások számos pályázatból gyakorlatilag ki vannak zárva. (Teljesíthetetlen feltételek, rizikós foglalkoztatási kikötések, stb…) Ezen a problémán átláthatóbb pályázati feltételekkel lehetne segíteni.

A Magyar Pályázati Iroda Újratervezés 2010 címmel átfogó tanulmányt készített, 10 régióközpont 200 vállalkozás vezető tapasztalatait felhasználva. A tanulmányban szereplő Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) 4 dimenziós megújítási modellje jelentősen növelheti Magyarország versenyképességét és az uniós fejlesztési források felhasználásának hatékonyságát, gyorsaságát.

A közelmúltban meglepően sokan nyertek pályázati pénzeket. Egy a MAPI  által készített felméréséből kitűnik, hogy a megkérdezett cégek 74 %-a nyert mindegyik beadott pályázatával, illetve hogy azoknak a száma, akiknek egyetlenegy támogatási kérelme sem jár sikerrel, mindössze 2%. Érdekesség, hogy a cégek 41%-a nem tudja, miért utasították el a pályázatát. A megkérdezettek 24%-a „egyéb” okokra hivatkozik, 8% úgy véli, a pályázatíró cég követett el hibát, 14% az elbírálás szakszerűtlenségét jelölte meg az elutasítás okaként, 22% pedig úgy látja, a téves projektelgondolás miatt nem nyert a pályázata.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Túl szigorúak a pályázati feltételek
Hozzászólások száma: 2 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.