Nincs általános érvényű „menetrend", de van néhány olyan dolog, amire mindenképpen szükség van: LÉPÉSEK KÖLTSÉGEK Egy életképes ötlet. Az ötletgazda dolga felmérni a piaci igényt, vagyis egy kis...
Ajánlott oldalak
2011-03-01 07:00
BDB
Trükksorozat a multiknál: kijátsszák a rendelkezéseket
A multinacionális cégek haszonkulcsa még mindig száz százalékos, a hazai kereskedők helyzete pedig tovább romlik. Míg az áruházláncok az egyik oldalon a vásárlóktól még több pénzt zsebelnek be, a beszállítóknak kevesebbet fizetnek, mindehhez pedig jól kitalált trükköket alkalmaznak.

Miközben a vásárlóktól több pénzt kérnek, a beszállítóknak kevesebbet fizetnek a kereskedelmi üzletláncok – írta a téma kapcsán a Magyar Nemzet.

A kormányzati intézkedések ellenére a multinacionális üzletláncok helyzete még mindig olyannyira stabil lábakon áll, hogy a kereskedők több trükköt alkalmazva kijátszhatják a törvényi korlátozásokat, így például más címeken szedhetik be a tilalom alá eső díjakat. A termelők ugyan számos javaslattal éltek a problémák orvoslására, azonban a kormányhoz eljuttatott megoldási ötletekre még nem érkezett válasz.


Szatmáry Kristóf belgazdasági államtitkár a napilapnak adott interjújában kifejtette, hogy a hazai érdekek érvényesítése hosszú folyamat, de az a cél hogy ne adjunk át több piacot a külföldi kereskedőknek. Az áruházláncok térnyerését több apró intézkedéssel lehet visszaszorítani, ilyen lehet például a vasárnapi nyitva tartás korlátozására tett törvényjavaslat elfogadása, illetve a tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmára vonatkozó törvény. Az államtitkár azt is kifejtette, hogy egyelőre nincs konkrét tervük, hogy a különadó intézményének lejárta után milyen eszközöket válasszanak arra, hogy nagyobb közteherviselésre ösztönözzék a külföldi tulajdonban lévő áruházláncokat, de feltett szándékuk, hogy a korábbinál több adóval járuljanak hozzá hazánk költségvetéséhez.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Trükksorozat a multiknál: kijátsszák a rendelkezéseket
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.