A minőségirányítás külön szakma, rengeteg tanácsadó cég működik, amely a HACCP rendszer bevezetésével foglalkozik. A szakértői költség százezres nagyságrendű lehet, de ez nagyban függ a...
Ajánlott oldalak
2011-05-25 07:45
BDB
Trükkös csalásra figyelmeztetik a vállalkozásokat
Egy újfajta csalási módszerrel próbálnak pénzt kicsalni a kis- és középvállalkozásoktól, melyet egy reklám e-mail-re alapoznak. A feltehetően fiktív cég komoly üzleti ajánlatnak álcázza a cseppet sem jövedelmező üzletet.

A kis- és középvállalkozásokat fenyegető újfajta csalási módszer jelent meg az országban – írja a Világgazdaság, olvasói beszámolóira hagyatkozva. A gyanú alapján feltehetően fiktív cég próbál olyan lehetőséget kínálni egy olyan reklámlevélen keresztül, melyben egy magyar személy németországi bejegyzésű vállalkozás nevében ajánl értékesítési kapcsolatokat. Ajánlatuk szerint vállalják német nyelvű weboldal és webáruház elkészítését, de biztosítanak ügyfélszolgálatot és üzletkötőkkel szerződnek az adott termék vagy szolgáltatás értékesítésére. Elmondásuk szerint a mindössze 250 ezer forintos beugró tartalmazza a marketingkampány költségét, illetve német irodát és levelezési címet is biztosítanak, melyért cserébe az eladások 3 százalékát kérik jutalékként.

A szép ígéretek ellenére több cég is arról számolt be, hogy a kért összeg kifizetése után semmi nem valósult meg, a csalók pedig eltűntek. A károsultak most egységbe tömörülve próbálják visszaszerezni pénzüket. Többségük az e-mailben írt összegnél jóval többet is kifizetett az ismeretlen „segítőnek”, hiszen a személyes megbeszélésé alkalmával már 2500 euróról szólt az egyeztetés, arra hivatkozva, hogy a reklám e-mailben a titkárnő elgépelte az ajánlatot.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Trükkös csalásra figyelmeztetik a vállalkozásokat
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.