Bevezetőként egy szemléletbeli kérdést kell tisztázni, ami hasznos lehet azoknak, akik soha nem vállalkoztak eddig, de szeretnének belevágni. Nagyon fontos megérteni, hogy a VÁLLALKOZÁS NEM...
Ajánlott oldalak
2010-09-10 09:48
Szűcs Ágnes
Továbbra is felmenő ágban az ipari termelés
Tovább nőt az ipari termelés júliusban 9 százalékkal. A munkanaphatásoktól megtisztítva 11,5 százalékkal nőtt tavaly júliushoz képest, ugyanakkor az előző hónaphoz viszonyítva 1,1 százalékkal csökkent.

A termelés bővülése lelassult az előző két hónaphoz képest, amikor az ipar 15,2, illetve 13,8 százalékkal növelte kibocsátását éves bázison - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az előzetes adatok alapján.
(Júniusban 15,2 százalékkal volt nagyobb az ipari termelés az előző év azonos időszakához képest, míg májusban 13,8 százalék volt a bővülés.)
A KSH jelentése szerint az idén az év első hét hónapjában az ipari termelés 9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét.

Összehasonlításképp: egy éve, 2009 júniusában az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 18,6 százalékkal csökkent, a termelés volumene az év első hat hónapjában 22,6 százalékkal alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Ebből egyértelműen kitűnik, hogy míg 2009-ben folyamatosan csökkent a termelés, ez a tendencia 2010-re megváltozott, és az ipari termelés fokozatosan emelkedik.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Továbbra is felmenő ágban az ipari termelés
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.