Közösségi adószámot kell igényelnie annak az általános forgalmi adó alanynak, speciális esetekben a nem általános forgalmi adó alanynak és az egyszerűsített vállalkozói adó alanynak, aki az...
Ajánlott oldalak
2010-11-09 08:29
RogÁ
Tovább nőtt a tartósan regisztrált álláskeresők száma
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) legfrissebb munkaerő-piaci adata alapján az októberi zárónapon a nyilvántartott álláskeresők 30 százaléka tartósan, azaz több mint egy éve folyamatos regisztrált álláskereső. Ez 163 ezer álláskeresőt jelent, ami az előző hónaphoz és az előző év azonos időszakához képest is 1,5 százalékos növekedést mutat.

Az októberi zárónapon 545 ezer volt az álláskeresők száma, ez 0,5 százalékkal és 2500 fővel több, mint az előző hónapban. Az előző év azonos időszakához viszont 4,2 százalékos, 24  ezer fős csökkenés látszik.

Továbbra is Észak-Alföldön van a legtöbb álláskereső 123 ezer, Észak-Magyarországon 101 ezren keresnek munkát.

Csökkent a pályakezdő álláskeresők száma is az előző hónaphoz képest 2,4 százalékkal. A gazdaságilag aktív népességhez viszonyított nyilvántartott álláskeresők aránya 12,5 százalék, a munkavállalási korú népességhez viszonyított aránya pedig 8,1 százalék.

 

Ebben a hónapban 26 ezer új álláslehetőséget jelentettek be a foglalkoztatók, ami egy hónap alatt 8,6 százalékos – 2400 fős csökkenést mutat, míg az előző év azonos időszakához képest 7,3 százalékos – 1.800 fős növekedést mutat.

A 26 ezer új bejelentett álláslehetőség közül 55,6 százaléka nem volt támogatott munkahely, míg 44,4 százaléka volt valamilyen támogatott foglalkoztatási forma.

Az októberi zárónapon 17.800 állás volt betöltetlen. Ez főleg a közcélú és közmunka-munkaerőigényt tartalmaz, illetve egyéb gazdasági szolgáltatásra, építőipari és nagykereskedelmi szektorba várják a dolgozókat.

Ez év októberéig a munkaügyi központok kirendeltségein 28 cég 963 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítését jelentette be; az előző hónaphoz képest 514 fővel, 34,8 százalékkal csökkent a bejelentett elbocsátások száma. Ami az egy évvel korábbi bejelentéshez képest 44 százalékkal csökkent.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Tovább nőtt a tartósan regisztrált álláskeresők száma
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.