Egyéni vállalkozónak akkor kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni, ha áfa fizetésre kötelezett. Vagyis alanya az áfának, áfa-köteles tevékenységet végez, az adószámának a 9. számjegye 2-es. A...
Ajánlott oldalak
2011-03-11 09:39
BDB
Törvénnyel a béremelésekért
Az idei adóváltozások következtében köztudott, hogy nem mindenki járt jól, több esetben a bérek nemhogy nőttek volna, de csökkentek. A kormányzat éppen ezért törvénnyel védené azokat, akiknek a nettó bérük nem éri el még a tavalyi szintet sem.

Törvénnyel védené a Fidesz azokat, akiknek az idei adóváltozás miatt csökkent a nettó bérük. A dolgozók védelme a cégeknek támadást jelent: a tervek szerint azok a vállalkozások, amelyek nem tartják be az OÉT béremelési javaslatát, állami támogatásoktól esnének el – írja az index.

Az Adó- és Bérmonitoring Bizottság első ülése után egy sajtótájékoztató keretében Rogán Antal, a bizottságot vezető politikus elmondta, hogy a részletek kidolgozása nagyjából másfél hónapot vesz majd igénybe, ugyanis több technikai nehézség is felmerült. Az azonban már most tudható, hogy a törvény betartása alól mindössze azok a cégek kapnak majd felmentést, ahol a béremelést csak az elbocsátásokkal lehetne finanszírozni.

 

A politikus elmondta, hogy a bizottsághoz eddig 2425-en jelezték, hogy az adóváltozások miatt csökkent a fizetésük és segítségre számítanak. Rogán Antal szerint a vállalkozásoknak erre megvan a lehetőségük, hiszen 2011-ben a tavalyinál 140 milliárd forinttal kevesebbet kell adózniuk, tehát tudják teljesíteni az OÉT-ben megfogalmazott 4-6 százalék közötti emelést.

A bizottság elsődlegesen a BKV, a MÁV, a Magyar Posta, az MFB, az MVM és az MNV vezetőivel tárgyalt, de szándékaik szerint a kamarákat és a polgármestereket is megkeresik majd a későbbiekben. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) azonban továbbra is kitart álláspontja mellett, miszerint az OÉT béremelésre tett javaslatát képtelenség betartani, arra elsősorban nincs jogi alap, másodsorban pedig a bérek kialakításakor minden esetben figyelembe kell venni az adott cég versenyképességi és jövedelmi helyzetét is.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Törvénnyel a béremelésekért
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.