Egyéni vállalkozás. Társas vállalkozás: betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság és részvénytársaság. A fenti társas vállalkozási formák bármelyikében létre lehet hozni nonprofit...
Ajánlott oldalak
2010-05-03 17:45
Szűcs Ágnes
Tokaji aszú Amerikában
3 puttonyos Tokaji aszút forgalmaz a jövőben az egyik legnagyobb amerikai áruházlánc, a Costco. A Tokaj Kereskedőház Zrt. 10 évre szóló, évi legalább 2,5 millió dolláros üzletet kötött- közölte Kiss István, a pincészet igazgatója Washingtonban.

A tokaji borvidék legnagyobb állami tulajdonú pincészete 2001-es évjáratú, 3 puttonyos aszút fog az áruházláncnak szállítani díszdobozos csomagolásban, évente mintegy 250 ezer palackot. Ez az Egyesült Államokba irányuló éves magyar borexport 10 százaléka.

A Costco 2007-ben a világ vezető kiskereskedelmi láncolata volt a minőségi borok forgalmazása terén. 2009-es árbevétele elérte az évi 71 milliárd dollárt. Az áruházlánc viszont jelenleg nem forgalmaz magyar terméket.

Kiss István elmondta, hogy a Tokaj Kereskedőház Zrt.-nek kétmilliós tétele van a 2001-es 3 puttonyos aszúból. A palackokat különleges, kimondottan Amerikának szánt díszcsomagolásban fogják szállítani. A hangsúly azon lesz, hogy egy nagy tradícióval rendelkező magyar bor érkezik az áruház polcaira. Véleménye szerint az aszúval teljes mértékben megfelelnek az amerikaiak ízlésvilágának, akik köztudottan szeretik az édes ízeket. Elmondta továbbá, hogy később majd évjáratot váltanak, annál is inkább, mert a 2001-es borokat más piacokra is szállítják.

A Tokaji Kereskedőház Zrt. – amelynek más borai is jelen vannak az Egyesült Államok piacán – arra fog törekedni, hogy az elkövetkező években bővítse piacát. Jelenleg tárgyalást folytatnak a Walmart üzletláncolattal is. Kiss István szerint a nagy távolság ellenére is megéri a magyar borok amerikai forgalmazása, mivel egy palackot az európai árhoz képest kétszeres áron lehet értékesíteni. (A Costco 15-20 dollárért fog árusítani egy félliteres palackot.)

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Tokaji aszú Amerikában
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.