Egyéni vállalkozás. Társas vállalkozás: betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság és részvénytársaság. A fenti társas vállalkozási formák bármelyikében létre lehet hozni nonprofit...
Ajánlott oldalak
2011-02-01 08:55
BDB
Több tízezer embert hívhat be az adóhatóság
Tavasszal valószínűleg gyűrűző sorokra számíthatnak az adóhatóságokhoz látogatók, hiszen több tízezer adózót hívhat be a hivatal.

A szuperbruttósításnak köszönhetően tavasszal akár több tízezer adózót hívhat be az állami adóhatóság, akik a megváltozott számítások miatt elrontották bevallásukat. A mintegy nyolcszázezer embert érintő bonyolultabb számítás miatt az adóíven új oszlopot kellett szerepeltetni, így a beígért egyszerűsítés helyett 2011-ben inkább nehezített tereppel találkozhatnak a kitöltők.

 

Mindezek ellenére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jelentős összegeket spórolt meg az idei adóbevallási nyomtatványokon, hiszen a tavalyihoz képest kevesebb személynek küldtek postán iratcsomagot, sőt olyanok is akadtak, kik vékonyabb nyomtatványt kaptak. A papírárura és a postaköltségre több mint hatszázmillió forinttal kevesebbet költött 2011-ben a NAV.

A bevallási és befizetési határidő minden esetben május 20-a, kivételek az egyéni vállalkozók és az általános forgalmi adó fizetésére kötelezett magánszemélyek, kiknek február 25-éig kell teljesíteni bevallási kötelezettségeiket.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Több tízezer embert hívhat be az adóhatóság
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.