A forgalomból árbevételünk származik, ami korántsem azonos a nyereséggel, ugyanis vannak költségeink: pl. rezsi, alvállalkozóknak, beszállítóknak kifizetett beszerzési költség, bérköltség stb. A...
Ajánlott oldalak
2010-12-09 08:32
BDB
Több pénz áramlik a kisvállalkozásokhoz
A jövőben kiemelt célként jelenik meg a foglalkoztatás bővítése, a kkv-knak pedig ebben hangsúlyozott szerep jut, csakúgy, mint a magyar GDP előállításában. A kormány határozott célja, hogy a jövőben több uniós forráshoz juttassa a kkv-kat, ezzel egyidőben pedig egyszerűsítik az uniós források pályázati rendszerét.

Az Új Széchenyi Terv céljai alapján a korábbi éveknél jóval több uniós forrást kapnak majd a kis- és középvállalkozások (kkv-k) - mondta Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) elnöke november 7-én Budapesten a Hungexpo partnertalálkozóján.


Kiemelt cél a foglalkoztatás bővítése, melynek keretein belül a kormány 10 év alatt egymillió munkahelyet kíván teremteni. Ebbe a munkában a kis- és középvállalkozásoknak fontos szerep jut, ezért a jövőben több uniós forrásra is számíthatnak. Az uniós pénzek terén forrásátcsoportosításokat tervez az NFÜ, mindezek mellett a pályázati rendszer is átalakul, egyszerűsödik. Változások a pályázati értékelés terén is várhatóak, melynek során áttekintik a bírálóbizottságok tevékenységét.

Az intézkedésekkel a kis- és középvállalkozásoknak egyértelműen könnyebb lesz majd pályázni, ráadásul az átcsoportosításokkal sokkal több forráshoz is juthatnak. Ezzel fejlődésüket és versenyképességüket, illetve a foglalkoztatottság javulását segítik elő és hozzájárulnak a magyar GDP javulásához.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Több pénz áramlik a kisvállalkozásokhoz
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.