Egyéni vállalkozás. Társas vállalkozás: betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság és részvénytársaság. A fenti társas vállalkozási formák bármelyikében létre lehet hozni nonprofit...
Ajánlott oldalak
2010-08-06 14:51
Szűcs Ágnes
Több megrendelés, javuló tendencia
Már harmadik hónapja, hogy bővül az ipari termelés volumene, ami optimizmusra adhat okot, főleg a gazdaság exportra dolgozó szektora részéről. Emelkedik az új exportrendelések mennyisége, továbbá a feldolgozóipari konjunktúra indexe is növekedést ígér.

A Központi Statisztikai Hivatal előzetes adatai alapján az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 2010 júniusában 15,2 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 12,6 százalékkal nőtt.


Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított index júniusban 0,9 százalékos emelkedést mutatott. A termelés volumene az év első hat hónapjában 9,0 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Májusban a részletes adatok szerint az ipari termelés 13,8 százalékkal nőtt a tavaly májusihoz képest munkanaphatástól korrigálva és korrekciók nélkül is, míg az első öt hónapban 7,7 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.


Az ipari termelés idei első félévi adatai egyértelműen jelzik a növekedést: amíg az első három hónapban rendre 5,5, 8,1, illetve 3,9 százalékos gyorsulást mutatott az ipar, addig a második negyedévben már közel két számjegyű emelkedést regisztrált a statisztika. Áprilisban 9,6, májusban 13,8, júniusban 12,6 százalékos a növekedés.

Egy éve, 2009 júniusában az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 18,6 százalékkal csökkent, a termelés volumene az év első hat hónapjában 22,6 százalékkal alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Több megrendelés, javuló tendencia
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.