Nincs általános érvényű „menetrend", de van néhány olyan dolog, amire mindenképpen szükség van: LÉPÉSEK KÖLTSÉGEK Egy életképes ötlet. Az ötletgazda dolga felmérni a piaci igényt, vagyis egy kis...
Ajánlott oldalak
Szűcs Ágnes
Tizenöt éves a Coop Üzletlánc
Megalapításának tizenöt éves évfordulóját ünnepelte a magyar tulajdonú Coop Üzletlánc. A kereskedelmi üzletláncot 1995-ben hozták létre összefogással és újfajta szövetkezéssel.

A tizenöt éves évfordulón megjelent Orbán Viktor miniszterelnök is, aki a magyar tulajdonban  lévő vállalkozások fontosságára hívta fel a figyelmet.

„A magyar vállalkozások nélkül nincs felemelkedés és gazdasági talpra állás, hiszen a tisztességes és becsületes hazai cégek jelentik az alapot a megújuláshoz. Ők nem hagyják el az országot, hanem hazánkat gazdagítják. A multik kiviszik a profitot, de a hazai vállalkozások bevételei itthon maradnak, Magyarországot gazdagítják és fejlesztik.” - mondta a miniszterelnök és hozzátette, hogy „kézzelfogható értékeket és minőséget állítanak elő a sikeres magyar vállalkozások. A Coop kereskedelmi üzletlánc a legnagyobb kistelepülési foglalkoztató, és olyan régiókban is munkát ad az embereknek, ahol súlyos gondot okoz az álláskeresés. Harminckétezer dolgozót foglalkoztatnak, ráadásul magyar munkahelyek további tízezreit adják azáltal, hogy kilencven százalékban hazai terméket árulnak.”

 

Az ünnepségen részt vett Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke is, aki szerint magyar tulajdonú hipermarketeket kell létrehozni, akár több bolt társulásával is. Ha nem követjük a tendenciát és az igényeket, a jelenlegi piaci pozícióinkat is elveszítjük. A magyar tulajdonú hipermarketek létrehozása erősítené a beszerzési volumen nagyságát, és segítené a többi kisbolt versenyképességét is, így komoly akciókat lehetne hirdetni”.

Murányi László, a Coop Hungary Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a boltokban lévő áruk 85 százaléka Magyarországról származik, és a 760 saját márkás termékük gyártói is magyar kis- és középvállalkozások termékeiből kerülnek ki. Ösztönzik a magyar termékek forgalmazását, hiszen kizárólag hazai tulajdonú ÁFÉSZ és gazdasági társaság alkotja a Coop Csoportot. Termékek forgalmazását, és védjük a munkahelyeket. Mintegy ezer hazai termelővel állnak kapcsolatban, mely által védik a munkahelyeket  és biztos üzleti hátteret biztosítanak a csatlakozó üzleteknek.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Tizenöt éves a Coop Üzletlánc
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.