a) természetes személy munkáltató által kizárólag háztartási munkára, b) kiemelkedően közhasznú szervezetnek minősülő munkáltató által történő foglalkoztatásra, c) mezőgazdasági, továbbá...
Ajánlott oldalak
2010-06-04 15:14
Szűcs Ágnes
Tizenévesek a cégvilágban
Kamaszoknak indított vállalkozási ismeretekkel foglalkozó programot a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügy és Számviteli Karának Salgótarjáni Intézete. A vállalkozói és üzleti órák megtartását a Salgótarjáni Intézet oktatói vezették, az oktatásban Salgótarján valamennyi középiskolája részt vett.

Az intézet célja, hogy a középiskolásokkal megismertessék az üzlet és a vállalkozás világát. A diákok tavaly október óta ismerkedhettek a kereslet – kínálat hatásával, a piaci ár kialakulásával, a marketing alapjaival. A tanfolyam során pénzügyi ismereteket is kaphattak, és új vállalkozások indításához kaptak elméleti segédletet.

A tanulók heti két alkalommal járhattak a foglalkozásokra, ahol játékos feladatokon keresztül találkoztak a vállalkozással kapcsolatos témákkal. Ezeket az internet és a média bevonásával dolgozták fel tanulmányaikban. A foglalkozásokon lehetősége nyílt a tanulóknak arra, hogy szakmai interjút készítsenek a helyi vállalkozókkal. A játékos tanulás részét képezte egy szakmai felmérésnek: az intézet a diákok segítségével feldolgozta Salgótarján lakosságának vásárlási, fogyasztói és hitelezési szokásait. A feldolgozott adatokból – a főiskola segítségével – egy tanulmány készül, amely elősegíti a város és a térség gazdasági és társadalmi szereplőinek hatékonyabb tevékenységét.

Rozgonyi József, az Intézet igazgatójának véleménye szerint „A térség gazdasági helyzetének előmozdításához, a munkahelyteremtéshez és az elvándorlás megállításához elengedhetetlen a helyi lakosság vállalkozói kedvének élénkítése, pénzügyi tudatosságának fejlesztése. Ezt a szemléletmódot már a középiskolában kell elkezdeni kialakítani.”

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Tizenévesek a cégvilágban
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.