A START-kártyával rendelkező munkavállaló esetében a munkaadónak csökkentett járulékfizetési kötelezettsége van, mert annak egy részét átvállalja az állam. Típusai: START Kártya - kiváltására...
Ajánlott oldalak
2010-12-15 08:41
BDB
Tilos a vasárnapi munka
A KDNP még ebben az évben benyújtja azt a törvényjavaslatát, melynek fő momentuma a vasárnapi munkavégzés szigorú keretek közé szorítása.

Mint azt korábbi cikkünkben már hírül adtuk, a KDNP a vasárnapi munka megszüntetését tervezi. A tervezet jelenleg azon szakaszába ért, hogy a párt még ebben az évben benyújtja azokat a munka törvénykönyvéhez és a kereskedelmi törvényhez kapcsolódó módosító indítványokat, amelyek szigorú keretek közé szorítanák a vasárnapi munkavégzést - mondta Harrach Péter, a párt frakcióvezetője a Népszabadságnak.

 

A napilap Rogán Antal, a Gazdasági és Informatikai Bizottság fideszes elnökének véleményét is idézte, aki szerint a szabad vasárnapot a fellendülést követően lehet bevezetni és akkor is csak néhány éves átállási idővel.

A vasárnapi zárva tartás a törvényjavaslat szerint nem vonatkozna a 280 négyzetméternél kisebb alapterületű kereskedelmi egységekre, így támogatva a kis- és családi vállalkozásokat, akik eddig háttérbe szorultak a nagy multinacionális cégekkel szemben.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Tilos a vasárnapi munka
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.