Valamely önálló tevékenység végzése céljából - ha azt nem egyéni vállalkozóként szeretnénk végezni - adószámot lehet kérni a lakhely szerint illetékes adóhivatalnál. Az adószám igénylése...
Ajánlott oldalak
2010-08-05 07:07
Szűcs Ágnes
Tengerentúlra a Tokaji
A Tokaj Kereskedőház Zrt. kizárólag állami tulajdonban lévő részvénytársaság, mely a pénzügyi gazdasági válság ellenére is dinamikusan fejlődik. Különösen az export. Évente átlagosan 7 millió palack bort értékesítenek, melynek közel felét, 2 millió üveget exportálnak külföldre. Ebből a kelet-európai piacra átlagosan 2,5 millió palackot szállítanak.

Kiss István, a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a Zrt. és az amerikai Costso üzletlánc megállapodása alapján megkezdik amerikai exportjukat. Az idén 250 ezer palack 2001-es évjáratú, díszcsomagolású, 3 puttonyos aszút forgalmaznak a tengerentúlra.

A vezérigazgató elmondta, hogy boraik 60 százaléka belföldön, 40 százaléka összesen 24 országban, külföldön talál vevőre. Tavaly mintegy 10 százalékkal, 3,2 milliárd forintra csökkent a társaság árbevétele, elsősorban a nehezedő gazdasági körülmények miatt. A belföldi eladások estek vissza 15 százalékkal, az export pedig 8 százalékkal haladta meg a megelőző évit. Idén a tavalyihoz hasonló árbevétellel, és mintegy 55 ezer hektoliter bor értékesítésével számol a cég.


 

A kereskedőház kétezer tokaj-hegyaljai szőlősgazdával áll szerződéses kapcsolatban. Tőlük vásárolja fel az alapanyagot, és pontosan, meghatározott időn belül fizet nekik - hangoztatta a vezérigazgató. Elmondása szerint a gazdákkal való összefogás szélesítésén túl , nemzeti egységre is szükség van a "Tokaji" érdekében. A cél az, hogy a Magyarország egyik védjegyévé vált bor minél több országban jelenjen meg. A Zrt-nek köszönhetően olyan jelentős fejlesztések valósultak meg a történelmi borvidéken, amelyek révén megújulnak a szőlődűlők, a borvidék egyik legkorszerűbb borászati technológiáját hozták létre. A magyar borpiac egyik legnagyobb problémájának a pincészetek közötti összefogás hiányát, a megfelelő minőség és mennyiség produkálását nevezte a vezérigazgató, aki szerint a Tokaj Kereskedőház úgy törekszik minél több pincészet integrálására, hogy közben megőrzi a térség hagyományait.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Tengerentúlra a Tokaji
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.