Áfa mentességnek két fajtája létezik. Az egyik az alanyi áfa mentesség, a másik a tevékenység jellegére tekintettel az áfa törvény által meghatározott áfa mentesség. Az alanyi áfamentesség...
Ajánlott oldalak
2010-05-19 09:46
BDB
Technológiafejlesztés kicsiknek és nagyoknak
Hamarosan megjelenik az a kiírás, ami a komplex vállalati technológiafejlesztésre 6 milliárdos keretet juttat a vállalkozói szférának. A kiíró Nemzeti Fejlesztési Ügynökség becslése szerint 15-35 projektet tudnak ezzel támogatni európai uniós forrásból. A beadásra szánt határidő igen rövid, mindössze 2010. június 21-től augusztus 2-ig várják a pályázatokat, így az érdeklődőknek érdemes mielőbb tájékozódni a feltételekről.

A Gazdságfejlesztési Operatív Program keretein belül megvalósuló pályázat elsődleges célja a vállalkozások jövedelemtermelő képességének növelése, stabilizálása, de emellett elvárás a környezetvédelmi, energia- és anyagtakarékossági célok megvalósításához és a piacra jutás feltételeinek megkönnyítéséhez való hozzájárulás is. A támogatás eszközbeszerzésre, infrastrukturális és ingatlanberuházásra egyaránt igénybe vehető csakúgy, mint a gyártási licenc, gyártási know-how beszerzésére, információs technológia illetve vállalati humánerőforrás-fejlesztésre.

A pályázónak a támogatás igénybevételéért cserébe bizonyos feltételeket azonban teljesítenie kell. Vállalhatja, hogy a projekt befejezését követően két éven keresztül az éves nettó árbevételének reálértéke átlagosan öt százalékkal növekszik majd, vagy hogy ezen időszak alatt az éves átlagos statisztikai létszám nem csökken a bázislétszám alá. Ez utóbbi feltétellel párhuzamosan teljesülnie kell annak is, hogy a pályázat benyújtását megelőző bázisévhez képest nem csökken majd az átlagos éves nettó árbevétele.

Az igényelhető támogatás összege 150-400 millió forint lehet, de fontos tudni, hogy a támogatási mérték régiónként változó az alábbiak szerint:

 

Fontos tudni, hogy a  fenti eloszlás azonban mikro- és kisvállalkozások esetén 20, középvállalkozások esetén pedig 10 százalékkal növelhető.

A feltételek szerint a pályázónak legalább a projekt 25 százalékát kitevő saját forrással kell rendelkeznie, ami akár számlapénz, bankbetét, értékpapír, tagi-vagy magánkölcsön is lehet. A kiírás lehetőséget biztosít arra is, hogy a vállalkozások a megítélt támogatás 25%-át előlegként felvegyék, így biztosítva a projektfinanszírozás gördülékenységét.

 

-BB-

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Technológiafejlesztés kicsiknek és nagyoknak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.