A forgalomból árbevételünk származik, ami korántsem azonos a nyereséggel, ugyanis vannak költségeink: pl. rezsi, alvállalkozóknak, beszállítóknak kifizetett beszerzési költség, bérköltség stb. A...
Ajánlott oldalak
2010-08-02 07:09
BDB
Társasági adó – új szabályok várhatóak
A társasági adó 10 százalékos kulcsának kiterjesztése a vállalkozó szektor szinte minden résztvevőjére kihatással van. Jelen pillanatban ugyan csak egy szűk kör előtt nyitott a lehetőség, a várható szabályozások kibővítik ezt a kört. Az adókamara becslése szerint közel 600 vállalkozás lesz érintett az új adócsomag bevezetésében, viszont néhány számítást nem vettek alapul.

Az adókamara számítása szerint Magyarországon 550-600 céget érint a társasági adó 10 százalékos kulcsának kiterjesztése, ezeknek a vállalkozásoknak tehető ugyanis a nyeresége 50 és 500 millió forint közé. A kis- és középvállalkozások többsége nem tartozik bele ebba a körbe, ahol  jelenleg 50 milliós nyereség az alsó limit.

A tíz százalékos adókulcs 50 millió forintig történő alkalmazását eddig komoly szabályokhoz, feltételekhez kötötték, melyeket az adókamara számításai nem vettek figyelembe. A jelenleg szavazásra váró adócsomag ezeket a szigorú szabályozásokat is eltörölné, ezzel kiterjesztve, és előnyhöz juttatva a kisebb gazdasági társaságokat is.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Társasági adó – új szabályok várhatóak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.