Bármilyen kereskedelemről legyen szó a szükséges végzettségről a helyi okmányiroda ad kizárólag pontos felvilágosítást. Végzettség akkor biztosan nem kell, ha valaki kizárólag a saját maga által...
Ajánlott oldalak
2011-05-24 08:37
BDB
Táppénzcsalók nyomában…
Két év börtön a jogosulatlanul igénybe vett táppénzért, három év költségvetési csalásért: ez vár azokra, akik megvezetik a munkáltatót, egészségügyet, államot, és úgy igényelnek táppénzt, hogy az tulajdonképpen nem is járna nekik.

Kedden, május 24-én tárgyalja az Országgyűlés a Büntető Törvénykönyv azon módosítási javaslatát, melynek egyik eleme a táppénzcsalók elleni szigorú fellépés lesz: szabadságvesztéssel kell sújtani azokat, akik jogosulatlanul igénylik. Ha a kifogásolt összeg 200 ezer forint alatti, akkor két évig, ha e feletti, akkor három évig terjedő börtönbüntetést kell kiróni a szabálytalankodókra. Az ellenőrzések szerint a betegek alig néhány százaléka tartozik mindössze ebbe a kategóriába.

A törvény szerint minden 30 napnál hosszabb idejű keresőképtelenséget felül kell vizsgálni. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) megbízásából 2010-ben 195 főorvos végzett felülvizsgálatot. Összesen csaknem 67 ezer háziorvosi szolgálatot ellenőriztek, amelynek keretében több mint 1 millió 30 ezer táppénzigénylést vizsgáltak meg. "Majdnem minden esetben jogszerű volt a keresőképtelenség megállapítása" – válaszolta a Pénzcentrum.hu kérdésére az OEP. Vagyis a betegek jogosan igényeltek táppénzt.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Táppénzcsalók nyomában…
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.