A megváltozott munkaképességűek segítésére az Állami Foglalkoztatási Szolgálat Rehabilitációs Információs Központok hálózatát működteti. Bővebben.... A mozgássérültek álláskereső fóruma: MOTIVÁCIÓ...
Ajánlott oldalak
2011-04-27 09:36
BDB
Szórólapozás, utcai zenélés - engedély márpedig kell!
A jövőben engedélyköteles tevékenység lesz a szórólapok terjesztése, sőt az utcai zenélés is, melyhez közterület-használati hozzájárulást kell kérni.

A Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésére érkezett városvezetői előterjesztés szerint a jövőben Budapesten engedélyt kell kérni a szórólapok terjesztéséhez és az utcai zenéléshez. Tarlós István főpolgármester javaslata szerint a fenti tevékenységek esetében az önkormányzat díjat szedhet, azonban mindkét esetben lehetőség nyílik a közterület-használati díj „korlátlan mértékű” csökkentésére is.

A rendelet melléklete szerint szórólapozás esetén egy négyzetméternyi elfoglalt közterülettel számolnak majd, így a besorolási kategóriáktól függően minimum 3000, maximum 9100 Ft-ot kell fizetnie annak, aki a jövőben a népszerűsítés és hirdetés e módját választja.

Míg eddig  az utcazenészek esetében csak akkor volt szükség engedélyre, ha hangosító berendezést is használtak, addig most általánosságban mindenkire nézve kötelező érvényű lenne a díjfizetés szabálya, melynek napidíja előreláthatóan négyzetméterenként 160 és 230 között mozogna.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Szórólapozás, utcai zenélés - engedély márpedig kell!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.