A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2009-12-19 07:01
Majoros-Tóth Orsolya
Szolárium-ellenőrzés: katasztrofális eredmények
A 10 európai országra kiterjedő szoláriumágy-ellenőrzés hadjárata döbbenetesen rossz eredménnyel zárult hazánkat tekintve:

Magyarországon a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) Kereskedelmi és Piacfelügyeleti Hatósága 28 helyszínen 68 ágyat nézett át, és a vizsgálatok 96,5 százalékban elmarasztalással zárt a jelentés! Az ellenőrzők szerint tehát a szolgáltatók és kereskedelmi egységek szinte egyáltalán nem felelnek meg az előírásoknak, elsősorban a sugárzás erősségét tekintve. (Amely az előírások szerint nem haladhatja meg a 0,3 W/m2 értéket.) A legmagasabb mért érték 1,43 W/m2 volt: ez majdnem ötszöröse a felső határnak, és már durván roncsolja a szoláriumágyat használó ember szervezetét. A berendezések több mint 20 százaléka az általános jelölési előírásoknak sem felelt meg (típusnév, gyártó megjelölése, stb…) de ez a kihágás legalább nem egészségkárosító a szoláriumágy használójára nézve.

Az ellenőrzések folytatódnak, ezért a szoláriumot üzemeltető vállalkozások továbbra is számíthatnak a MKEH felügyelőinek látogatására.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Szolárium-ellenőrzés: katasztrofális eredmények
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.