A vállalkozás bevételszerző tevékenysége érdekében felmerült, a vállalkozási célú költségeket lehet elszámolni. Általánosságban elszámolhatóak az irodafenntartás költségei, a rezsiszámlák, a...
Ajánlott oldalak
2010-08-25 07:09
RogÁ
Szigorúbb törvények szabályozzák az autókereskedőket
Szigorú törvény fogja szabályozni októbertől az autókereskedések működését, mely szerint egyszerre több hitelkonstrukciót csak felsőfokú szakirányú, vagy a törvényben előírt végzettséggel rendelkező kereskedő ajánlhat az ügyfeleinek. Ezt is csak abban az esetben, ha a cége is megfelel a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZAF) előírásainak, továbbá megfizeti annak díjait.

Az októbertől érvényben lévő szabályozás szerint szeptember 30-a után csak olyan autókereskedő ajánlhat több finanszírozási konstrukciót, aki „Független Többes Ügynöknek” regisztráltatja magát a PSZAF rendszerében.

Az új anyagi és a magasabb képzettséget kívánó törvény közel kétezer kereskedésre vonatkozik. Az érintettek szerint a PSZÁF rendszerébe való regisztrálás, továbbá a rendszerhasználati, adattárolási, adatszolgáltatási, felelősségvállalási kötelezettség komoly anyagi és mentális megterhelést jelent a kereskedőknek. Ennek nem mindenki tud megfelelni.

A törvénytervezet megvitatására összejöttek az eddig konkurensnek számító piaci ellenfelek is. Az általuk rendezett konferencián mintegy 150 használtautó és márkakereskedés képviselője vett részt.

Mészáros György, a CLB-Hitelinfo Kft. ügyvezetője, a Lízingszövetség korábbi elnöke szerint az autókereskedőkre kirótt új kötelezettségek és elvárások nem teljesíthetetlenek, de kellemetlen változtatásokkal és persze anyagi ráfordítással járnak. Véleménye szerint az egyébként is nehéz helyzetben lévő kereskedők nehezen, vagy egyáltalán nem tudnák az új feltételeket teljesíteni. Mészáros György hangsúlyozta, hogy a kereskedők csak függő ügynökei lehetnek valamelyik pénzintézetnek, ami bizonyos fokú kiszolgáltatottságot is jelent mind a kereskedő, mind az ügyfél számára.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Szigorúbb törvények szabályozzák az autókereskedőket
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.