A megváltozott munkaképességűek segítésére az Állami Foglalkoztatási Szolgálat Rehabilitációs Információs Központok hálózatát működteti. Bővebben.... A mozgássérültek álláskereső fóruma: MOTIVÁCIÓ...
Ajánlott oldalak
2010-01-11 08:33
Majoros-Tóth Orsolya
Szigorítják az autóbontók működési feltételeit
A Közlekedési Hírközlési És Energiaügyi Minisztérium rendelete 2010 január elsejétől szabályozza az autóbontók működési feltételeit. A minisztérium ezzel tovább akarja nehezíteni az illegális vállalkozások működését.

A járművek bontásához ezután a közlekedési hatóság által kiállított bontási engedély – „bontási átvételi igazolás” – szükséges. Az igazolás kiállítása előtt a bontóban meg kell vizsgálni a jármű alváz- és motorszámának eredetiségét, és ellenőrizni kell, hogy a jármű azonos-e a kérelmező által átadott okmányon szereplővel. Ez körülményesebbé teszi az autóbontók munkáját, viszont nehezíti a tolvajok tevékenységét is.

 

Az igazolás  a szükséges adatok mellett tartalmazza majd a hulladékként kezelt jármű további sorsát, például az elbontási célból történt átadását és átvételét. A bontóban a vizsgálat során elvégzik a felhasználható alkatrészek minőség-ellenőrzését is. Ezen vizsgálat eredménye alapján az alkatrészeket színjelzéssel kell ellátni: a javítás nélkül beépíthető alkatrészt kék, a javítható, vagy felújítható alkatrészt ezentúl piros színnel kell megjelölni. A színjelzést kereskedelmi értékesítés esetén a számlán is fel kell majd tüntetni.

 

Cimkék: autó-motor
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Szigorítják az autóbontók működési feltételeit
Hozzászólások száma: 1 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.