Valamely önálló tevékenység végzése céljából - ha azt nem egyéni vállalkozóként szeretnénk végezni - adószámot lehet kérni a lakhely szerint illetékes adóhivatalnál. Az adószám igénylése...
Ajánlott oldalak
2010-05-17 09:57
RogÁ
Szeptemberig tovább csökkenhet az alapkamat
Az Ecostat szerint a Monetáris Tanács a jelenlegi 5,25 százalékról 5 százalékra csökkenti a jegybanki alapkamatot és szeptemberig nem is változtatnak ezen, ugyanis a - gazdasági kutatóintézet szerint - szeptemberben 3,6 százalékkal lesznek magasabbak a fogyasztói árak, mint az egy évvel korábbi időszakban. A termelői árak szintje pedig 2,6 százalékkal haladhatja meg az előző év szeptemberit.

Az Ecostat a Mikroszkóp című áprilisi kiadványában az euró árfolyamát átlagosan 276 forintban jelöli, ami szeptemberre 270 forintra gyengül.

Előrejelzésük szerint a központi költségvetés 958,6 milliárd forintos veszteséggel zárja az idei évet. A bevétel 8.117,2 milliárd forint, míg a kiadás 9.075,8 milliárd forint. Így a kiadások főösszege 0,2 százalékkal nő, a bevételeké viszont 2,5 százalékkal csökken a 2009. évhez képest.

Várhatóan a közszférában nem lesz keresetnövekedés, míg a versenyszférában 4,5 százalékos keresetemelés prognosztizálható az előző év azonos időszakához képest. Továbbá azzal is számol az Ecostat, hogy 2010 szeptemberében 1,2 százalékkal marad el az egy évvel korábbi szinttől a kiskereskedelmi forgalom volumene.


 

Cimkék: hivatal
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Szeptemberig tovább csökkenhet az alapkamat
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.