Jelenleg elfogadás alatt van az a törvény, ami a TEÁOR kódok átsorolását legkésőbb a 2008-as adóévről készített adóbevallásban teszi kötelezővé. A törvény elfogadása esetén a tevékenységi körökben...
Ajánlott oldalak
2011-05-27 07:44
BDB
SZÉP viszontagságok
A júliusban bevezetésre kerülő Széchenyi Pihenőkártyát egyelőre csak a szálláshelyek fogadhatják el, így ha az éttermek, fürdők és más szolgáltatók is bevételhez akarnak jutni, kényszerűségből szerződést kell kötniük ezekkel a helyekkel. Bár elviekben egyszerűnek tűnik a rendszer, buktatókkal így is számolni kell…

Ha a vendéglátósok nem kötnek sürgősen szerződést egy-egy szálláshellyel arról, hogy aki náluk eszik, az a szállodában fizethesse ki a menüt, akkor üzletektől eshetnek el – derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium május 25-i, szerdai sajtótájékoztatóján.

Az üdülési csekk esetében nem állt fenn a probléma, hiszen azt az éttermeken és szálláshelyeken kívül is számos helyen fel tudták használni a vendégek. Mint ahogy korábbi cikkünkben is kitértünk rá, a jövőben komoly bevételektől eshetnek el azok az éttermek és vendéglátóhelyek, melyek előzetesen nem kötnek szerződést a szállásadókkal, sőt a pihenőkártya-tulajdonosokat is érheti majd meglepetés, ha nem tájékozódnak időben.

Természetesen itt még nem ért véget a nehézségek sorozata, hiszen a szálláshelyekkel szerződött vendéglátók még így is belebukhatnak a SZÉP szépségeibe akkor, ha csak kemény munkával vagy nehezen tudják kitermelni a közvetítői díjat.

A jövőben a kormányzat a Széchenyi Pihenőkártya körét ugyan bővíteni kívánja olyan elemekkel, melyekkel önmagukban is ki lehet egyenlíteni a fürdőzés vagy étkezés költségét, erről azonban még egyelőre kevés információ látott napvilágot.

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : SZÉP viszontagságok
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.