Ha a nyugdíjasnak a nyugdíja mellett keletkezik jövedelme, akkor nem vonnak pénzbeni egészségbiztosítási járulékot, sem munkaerőpiaci járulékot tőle. A kifizető ugyanúgy megfizeti a vállalkozást...
Ajánlott oldalak
2010-06-01 11:08
BDB
Szél, nap és biomassza –avagy melyiket válasszuk?
A KPMG „Powering Ahead 2010” elnevezésű nemzetközi felméréséből az derül ki, hogy a megújuló energiák közül a biomassza hatalmas előnyre tett szert a befektetők körében, maga mögé utasítva a nap- és szélenergiát is. Hazai viszonylatban is jelentős felfedezésnek mondható ez, hiszen a biomassza gyártás lehetőséget teremt a kis- és középvállalkozásoknak, mezőgazdaságnak is az új erőre kapáshoz.

A kutatás kitért azokra az országokra is, melyek befektetési célpontként szerepelhetnek a 2010-2011-es időszakban a megújulóenergia-szektorban. Az Amerikai Egyesült Államok, India és Kína szerepelnek a legnépszerűbb országok között és ez főleg az állami ösztönzőerőnek köszönhető. Háttérbe szorultak azok a piacok, ahol a támogatások csökkentése negatívan érintette a vállalatok eredményeit, így Spanyolország és Németország népszerűsége jelentősen csökkent.

A KPMG kutatásában részt vevő szakemberek többsége, mintegy háromnegyed része, arra számít, hogy az elkövetkezendő másfél évben a megújulóenergia-piac alakulását a pénzügyi befektetők fogják irányítani. Azt is tényként kezelik, hogy a következő globális irányvonal a biomassza irányába mutat és a befektetőknél, illetve nagyobb közműcégeknél nagyobb előnyt élvez, mint a még mindig hatalmas piaci aktivitásnak örvendő szélenergia.

 

A várakozások szerint Magyarországnak is új esélyeket adhatnak a megújuló energiaforrások. A mezőgazdaság számára az energiacélú növények termesztése további sikereket hozhat és segíthet életben tartani az egyre nagyobb nehézségekkel küzdő agráriumot. Az ilyen jellegű ültetvények telepítésével és termesztésével, majd felhasználásával hőenergia és áram nyerhető, a takarmánygabonából megtermelt felesleggel pedig a bioüzemanyag gyártást lehetne elősegíteni, melyek szintén alternatív energiforrásnak számítanak.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Szél, nap és biomassza –avagy melyiket válasszuk?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.