Ha egy magánszemély nem egyéni vállalkozó, nem rendelkezik adószámmal és megbízzák egy egyszeri feladat ellátásával, akkor azt megbízási szerződés megkötése után lehet teljesíteni. A megbízási díj...
Ajánlott oldalak
2011-04-05 07:48
Kis Erika
Széchenyi Pihenő Kártya: a SZÉP szépségei...
A kormány március 30-ai ülésén döntött végre: jön a legújabb cafeteria-elem, a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP). A munkáltatók évente 300 000 Ft értékben adhatják munkavállalóiknak teljesen járulékmentesen és kedvező adózással.

Bővült a cafeteriaelemek köre, hiszen az országgyűlés által elfogadásra került a Széchenyi Pihenő Kártya 2011. évi kibocsátásáról és felhasználásáról szóló előterjesztés. A tervek alapján várhatóan már a nyári szezontól használható lesz.

A Pihenő Kártyát szálláshely-szolgáltatás mellett pihenésre, egészségvédelemre és egészség megóvásával kapcsolatosan lehet felhasználni. Ide tartoznak a

  • szálláshely-szolgáltatás,
  • éttermi vendéglátás,
  • fürdőszolgáltatások,
  • betegségmegelőző, egészségmegőrző, egészséghelyreállító szolgáltatások,
  • múzeumi, színházi, növény-állatkerti, egyéb művelődési intézményi belépők,
  • természetvédelmi területek, tematikus parkok, szabadidőparkok belépői,
  • az utazásszervezőknél megrendelt belföldi utazási csomag,
  • testedzési szolgáltatások,
  • verseny- és lovaglóistállók szolgáltatásai.

A munkáltató a munkavállalóknak évi 300 ezer forintnyi keretösszeget adhat kedvezményes adózással, vagyis amely után 16 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetni, más közterhet nem. A munkáltató ezen felül is utalhat a kártyára, de ezt az összeget az egyéb jövedelmekkel azonos járulékok terhelik.

A kormány célja, hogy a munkavállalók 2012-ben minél szélesebb körben a Széchenyi Pihenő Kártyát választhassák, ezért ennek érdekében már 2011-ben kész és működő rendszert szeretnének felmutatni számukra. A kártya piaci bevezetése a kormányrendelet hatályba lépését követően néhány hónapot vesz még igénybe, de a tervek szerint már idén nyáron használható lesz.

A SZÉP elfogadásához elegendő internetkapcsolattal rendelkezni, így a kibocsátónak köteles megteremtenie az internetes fizetés technikai feltételeit, melynek rendszerében várhatóan több kibocsátó intézmény is részt vesz majd, de az elfogadónak elegendő lesz mindössze egy intézménnyel szerződnie.

A kártya alkalmazása becslések szerint 3-5 éves időtávon belül a belföldi turizmus mintegy 35 százalékos fellendülését eredményezi. A multiplikátorhatás figyelembe vételével ez a GDP és a költségvetési egyenleg javulását is eredményezheti.

 Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Széchenyi Pihenő Kártya: a SZÉP szépségei...
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.