Bevezetőként egy szemléletbeli kérdést kell tisztázni, ami hasznos lehet azoknak, akik soha nem vállalkoztak eddig, de szeretnének belevágni. Nagyon fontos megérteni, hogy a VÁLLALKOZÁS NEM...
Ajánlott oldalak
2010-06-23 10:14
BDB
Széchenyi-kártya: Emelik a limitet!
A Széchenyi Kártya töretlen népszerűségnek örvend és szerencsére a program sikerét az is bizonyítja, hogy az igényelhető limit felső értékhatárát ötven millió forintig megemelnék. A mikro, kis- és középvállalkozásoknak segítséget nyújtó, kamattámogatással igénybe vehető Széchenyi Kártyát az elmúlt másfél évben ugyanis a korábbinál jóval többen választották.

Az átmeneti likviditási nehézségek leküzdésére a kkv-k hatalmas segítséget kapnak a programtól, így a hitellimit felemelése újabb lendületet adhat a programnak és a kisvállalkozásoknak egyaránt. A jelenleg kibocsátott több mint 130 ezer kártya és a 763 milliárd kihelyezett hitelérték, továbbá a PSZÁF legfrissebb, negyedéves statisztikája is azt bizonyítja, hogy a kisebb cégeknek nagy a hiteligénye. Mivel a források rendelkezésre állnak, így a hitelpiac felpezsdült. A szerződések száma majdnem ötven százalékkal, a kihelyezett kölcsönök állománya pedig több mint negyven százalékkal nőtt 2009 azonos időszakához képest.

„Működésük és a versenyképességük fenntartásához szükséges fejlesztések finanszírozásához recesszió idején zömmel rövidebb futamidejű, kedvező kamatozású kölcsönöket választanak a vállalkozások, amelyek hosszútávon ugyan nem jelentenek megoldást minden problémára, ám rövidebb távon a kedvező kondíciók és a mindenkori elérhetőség miatt éppen megfelelnek céljaiknak.”- nyilatkozta a HVG-nek Varga Antal, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) ügyvezető igazgatója.

 

A napi likviditási problémák megoldására a jelenleg 25 millió forintig elérhető és bankkártyával is használható hitel jó megoldást jelent. Az egyszerűen igényelhető, költségeit tekintve is elfogadható Széchenyi Kártya többek között emiatt is a legjobb évet zárta tavaly, annak ellenére, hogy már 2002 óta igényelhető. A legtöbb kártya takarékszövetkezeti úton jut az ügyfelekhez, ezek mintegy 85 százaléka vidéken.

„Az OTSZ tagszervezetei az új értékesítési csatornák bevonásával mára piacvezető pozíciót töltenek be a Széchenyi Kártya programban, ráadásul a kihelyezés dinamikája is folyamatosan növekszik, hiszen a hálózat tavaly az előző évhez képest 17 százalékkal növelte mind darabszámban, mind a megnyitott hitelkeretek tekintetében.” – mondja Varga Antal.

Vidéken a takarékok aktív szereplői a pénzpiacnak, hely- és ügyfélismeretük lehetővé teszi az ügyfelek minden igényt kielégítő, személyre szabott kiszolgálását. Az elmúlt egy évben a OTSZ tagszervezetei majdnem nyolcezer kártyát bocsátottak ki, mintegy 50 milliárd értékű folyószámlahitelt biztosítva a vállalkozásoknak. Az egy kártyára jutó hitelösszeg ezen időszak alatt 6,28 millió forint volt, míg a teljes bankszektorban ez 7,5 millió forintot ért el.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Széchenyi-kártya: Emelik a limitet!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.