Közösségi adószámot kell igényelnie annak az általános forgalmi adó alanynak, speciális esetekben a nem általános forgalmi adó alanynak és az egyszerűsített vállalkozói adó alanynak, aki az...
Ajánlott oldalak
2011-05-06 10:15
BDB
Számot adnak: munkahelyi balesetek és munkaügyi ellenőrzések
Az elmúlt évben mintegy számos bejelentett munkahelyi baleset történt Magyarországon, de a statisztika a munkaügyi természetű ellenőrzések esetében is magas számokat mutat, csakúgy, mint a kiszabott bírságok esetében.

Mintegy 20 ezer bejelentett munkahelyi baleset történt 2010-ben Magyarországon, amelyből 95 volt halálos – közölte Bakos József, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) elnöke május 2-án Baktalórántházán, ahol a Vezető Munkaügyi Felügyelők Bizottságának ülését megelőzően számot adtak a tavaly végzett ellenőrzésekről is. „Tavaly összesen 47 ezer ellenőrzést tartott a hatóság, amelyből 22 ezer munkavédelmi, 25 ezer pedig munkaügyi revízió volt” – osztotta meg az adatokat a jelenlévőkkel az elnök.

 

Az ellenőrzésekbe körülbelül félmillió munkavállalót vontak be, s mintegy 3,6 milliárd forint értékben szabtak ki bírságot, amelynek nagyobb része munkaügyi természetű volt, kisebb hányada pedig munkavédelmi. A munkahelyi balesetek számát tekintve Magyarország európai viszonylatban az erős középmezőnyben foglal helyet, a statisztikák ugyanakkor javulást mutatnak a munkaügyi jogsértések tekintetében – jelezte az OMMF elnöke.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Számot adnak: munkahelyi balesetek és munkaügyi ellenőrzések
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.