Bármilyen kereskedelemről legyen szó a szükséges végzettségről a helyi okmányiroda ad kizárólag pontos felvilágosítást. Végzettség akkor biztosan nem kell, ha valaki kizárólag a saját maga által...
Ajánlott oldalak
2011-05-17 10:17
BDB
Szabad a panasz…
Megalakult a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT), melynek honlapján július 1-től lehet panasszal élni a különböző pénzügyi szolgáltatók ellen. Míg jelenleg egyedi jogvitákban csak bíróságokhoz vagy a kamarák melletti békéltető testületekhez lehet fordulni, a jövőben gyorsabb, hatékonyabb, ráadásul ingyenes vitarendezésre is lesz lehetőség.

A Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete mellett működő, bíróságon kívüli, alternatív vitarendezési fórum, mely a fogyasztók és a pénzügyi szolgáltatók között fennálló szerződésből eredő jogviták kezelésével foglalkozik – ad tájékoztatást a honlap, ahol 55 pontba szedve a magánszemélyek és vállalkozók a működéssel kapcsolatos összes kérdésre választ kapnak.

A PSZÁF tájékoztatása szerint a PBT kizárólag olyan pénzügyi vitákban indít eljárást, amelyekben az ügyfél (fogyasztó) által előzőleg közvetlenül a pénzügyi szolgáltatónál kezdeményezett panaszkezelési eljárás eredménytelenül zárult. A PBT eljárásainak célja, hogy a felek között egyezség alakuljon ki, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügyben döntést hoz, a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében.

Bővebb információt ITT találnak az érdeklődők.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Szabad a panasz…
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.