A TGYÁS és a GYED mellett nem lehet munkát vállalni, különben megszűnik a jogosultság. Vállalkozni sem lehet, ami pontosítva azt jelenti, hogy pl. tulajdonosként, tagként szerepelhet a jogosult a...
Ajánlott oldalak
2010-06-21 14:32
Szűcs Ágnes
Statisztikai adatok a munkaerőpiacról
Élénkül cégek munkaerő-toborzási kedve: már januárban is 30 ezer új álláslehetőséget jelentettek be a munkaügyi kirendeltségeken, és az állásbörzéken is több cég képviselteti magát, mint tavaly.

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) legutóbb közölt munkaerőpiaci adatai szerint januárban több mint duplájára nőtt a bejelentett új állások száma 2009. decemberéhez képest. A bejelentett új álláshelyek körülbelül egyharmada nem támogatott álláshely volt, kétharmada pedig valamilyen támogatott foglalkoztatási formára szólt. A foglalkoztatási szolgálat adatai szerint a januári zárónapon a legtöbb támogatás nélküli betöltetlen álláshely az egyszerű szolgáltatási jellegű foglalkozások, a feldolgozóipari gépek kezelői, a kereskedelmi, vendéglátóipari és vas- és fémipari szakmákban jelentkezett.Ennek ellentmond, hogy az ÁFSZ Középmagyarországi Regionális Munkaügyi Központ statisztikai adata szerint 2010. jauárjában Budapesten a regisztrált álláskeresők száma 44.803 fő, mely az előző hónaphoz képest 1651 fővel nőt, 2009. januárjához képest pedig 17.639 fővel növekedett. Csupán Pest megyében a nyilvántartott álláskeresők száma 41.633 fő, ami az előző hónapnál 2.393 fővel több.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Statisztikai adatok a munkaerőpiacról
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.