a) természetes személy munkáltató által kizárólag háztartási munkára, b) kiemelkedően közhasznú szervezetnek minősülő munkáltató által történő foglalkoztatásra, c) mezőgazdasági, továbbá...
Ajánlott oldalak
2010-02-17 11:34
Szűcs Ágnes
Statisztikai adatok a munkaerőpiacról
Élénkül a cégek munkaerő-toborzási kedve: januárban 30 ezer új álláslehetőséget jelentettek be a munkaügyi kirendeltségeken, és várhatóan a tavaszi állásbörzéken is több cég képviselteti magát, mint tavaly.

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) legutóbb közölt munkaerőpiaci adatai szerint januárban több mint duplájára nőtt a bejelentett új állások száma 2009 decemberéhez képest. A bejelentett új álláshelyek körülbelül egyharmada nem támogatott álláshely volt, kétharmada pedig valamilyen támogatott foglalkoztatási formára szólt. A foglalkoztatási szolgálat adatai szerint a januári zárónapon a legtöbb támogatás nélküli betöltetlen álláshely az egyszerű szolgáltatási jellegű foglalkozások, a feldolgozóipari gépek kezelői, a kereskedelmi, vendéglátóipari és vas- és fémipari szakmákban jelentkezett. (MTI)

 

Ennek ellenére a munkaerőpiaci viszonyok nem rendeződtek: az ÁFSZ Középmagyarországi Regionális Munkaügyi Központ statisztikai adata szerint például 2010 januárjában Budapesten a regisztrált álláskeresők száma 44.803 fő, mely az előző hónaphoz képest 1651 fővel nőt, 2009 januárjához képest pedig17.639 fővel növekedett. Pest megyében a nyilvántartott álláskeresők száma 41.633 fő, az előző hónaphoz képest 2.393 fővel növekedett a munkanélküliek száma.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Statisztikai adatok a munkaerőpiacról
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.