Ha egyéni vagy társas vállalkozóként (bt beltagja, kft ügyvezetője) származik jövedelmünk akkor azt a következő levonások, járulékok terhelik: Levonások a jövedelemből: szja (ld. 4 pont) 8 %...
Ajánlott oldalak
2010-07-23 07:03
Szűcs Ágnes
Stabilizálódtak a kereskedelmi ingatlanok bérleti díjai
A Colliers legfrissebb elemzése alapján az első félévben stabilizálódtak a kereskedelmi ingatlanok bérleti díjai. A sok bezárás mellett mára már új üzletek nyitására is sor került.

„A 2010-es év első félévére óvatos optimizmus alakult ki a kereskedelmi ingatlanok piacán, a bérleti díjak stabilizálódtak. A bezárások mellett több új üzletnyitás történt,a bevásárlóutcák kedveltsége pedig töretlen.” - emelte ki a fontosabb trendeket Koroknai Szabolcs, a Colliers kiskereskedelmi üzletágának társigazgatója.

A boltok forgalmának csökkenése megállt, miután az első negyedév kis visszaesését enyhe növekedés követte a második negyedévben. A tavalyi zuhanás után az első félévben az átlag bérleti díjak nem estek tovább, hanem stabilizálódtak az alacsonyabb szinten, ami nagyjából 10-50 százalékos visszaesést jelent a válság előtti időszakhoz képest.

Sok kereskedő még mindig nehézségekkel küzd, néhányan bezárásra is kényszerültek, mint például a Leonardo cipőbolt hálózat, vagy az Armani Café az Andrássy úton. A bezárásokon kívül azonban volt példa bővülő hálózatokra is.

A Napi Gazdaság cikke szerint az év első felében két új kereskedelmi központ nyílt, az Alpha Park bevásárlópark Keszthelyen és a Family Center Vácon. Az év hátralévő részében a legnagyobb átadás a 36 ezer négyzetméteres Corvin Átrium lesz. Egyéb nagy projektek is folyamatban vannak a fővárosban, mint a KÖKI Terminál és a Váci1, míg többet elhalasztottak vagy töröltek.

A Colliers tapasztalatai azt mutatják, hogy a kereskedők nagyon óvatos optimizmussal tekintenek a jövőre, sokan terveznek új boltnyitásokat az átadásra váró projektekben. Az igazán jó helyszínek még mindig nagyon keresettek, de már nem minden áron: a bérlők alacsonyabb bérleti szinten érdeklődnek ezen területek iránt. Összességében nem várható különösebb változás a trendekben az év második felében, viszont a bérlői mix átrendeződésére sor kerülhet a kereskedelmi központokban.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Stabilizálódtak a kereskedelmi ingatlanok bérleti díjai
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.