Ha egyéni vagy társas vállalkozóként (bt beltagja, kft ügyvezetője) származik jövedelmünk akkor azt a következő levonások, járulékok terhelik: Levonások a jövedelemből: szja (ld. 4 pont) 8 %...
Ajánlott oldalak
2010-11-19 09:51
Szűcs Ágnes
Stabilitás és rugalmasság pályázat a kis- és középvállalkozások számára
A kis-és középvállalkozások jelentős része még nem heverte ki a válságot, de néhány szektorban - mint például az exportra termelő cégeknél - már látható a növekedés. 2010-2011-ben egyre több cég tervez beruházást vagy korábban megkezdett beruházása folytatását.

A Budapest Bank második alkalommal hirdette meg „Partner-díj” pályázatát kis- és    középvállalkozó ügyfelei körében. A Budapest Bank a díjjal elismerését fejezi ki azon vállalkozások felé, melyek valamely területen példaértékűen tevékenykednek.

A díjat a „Stabilitás és rugalmasság – fenntartható növekedés” témakörében írták ki. A beérkezett pályázatokból kitűnik, hogy a gazdasági válság következtében azok a vállalkozások tudtak fennmaradni, melyek képesek voltak alkalmazkodni a piaci változásokhoz. A legjobb példák erre, azok az autókereskedések, amelyek több márkát kínáltak, emellett szervizt is működtettek, illetve használt autókat értékesítettek. Ezek a vállalkozások sokkal nagyobb eséllyel vészelték át az elmúlt időszakot, mert erőforrásaikat a válság ideje alatt át tudták csoportosítani.

 

Boldis Zoltán, a Budapest Bank termék- és folyamatfejlesztési vezetője elmondta: az üzleti aktivitás és beruházási kedv élénkülése egyelőre csak kismértékben köszönhető a nagyobb megrendeléseknek. A múlt év még a fejlesztések elhalasztásáról szólt, de néhány alapberuházást - például gépek vagy teherautók lecserélését - már nem tudnak tovább halogatni a cégek. Kapacitásnövelő beruházások azonban még kisebb arányban jellemzőek.

A kis-és középvállalkozások jelentős része még nem heverte ki a válságot, de néhány szektorban - mint például az exportra termelő cégeknél - már látható a növekedés. 2010-2011-ben egyre több cég tervez beruházást vagy korábban megkezdett beruházása folytatását.

A szakember szerint a válság első hulláma lecsengett. Bizonyos szektoroknál már érzékelhető a növekedés, például az exportáló cégeknél, akikre kedvezőn hat a forint jelenlegi árfolyama.

Az idei „Partner-díj” legtöbb szavazatot kapott vállalkozása 3 millió, a második 2 millió, a harmadik pedig 1 millió forint értékű banki szolgáltatásban részesül.

A fődíjra jelölt vállalkozások ITT tekinthetők meg! 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Stabilitás és rugalmasság pályázat a kis- és középvállalkozások számára
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.