Bevezetőként egy szemléletbeli kérdést kell tisztázni, ami hasznos lehet azoknak, akik soha nem vállalkoztak eddig, de szeretnének belevágni. Nagyon fontos megérteni, hogy a VÁLLALKOZÁS NEM...
Ajánlott oldalak
2011-06-14 08:16
BDB
Spórolás speciális számlacsomagokkal – mire figyeljünk?
A vállalkozások havi szinten sokat spórolhatnak azzal, ha egy-egy speciálisan kialakított számlacsomagot választanak. A bankok bőven kínálnak lehetőséget arra, hogy a bankolási igényekhez leginkább alkalmazkodó konstrukciót alakítsanak ki ügyfeleiknek, de vajon melyik a legjobb?

A pénzintézetek szegmentálják a vállalkozásokat, melynek köszönhetően különböző méretkategóriákhoz és igényekhez illeszkedő számlacsomagokat alkotnak meg, természetesen jelentős kedvezményeket biztosítva ügyfeleiknek.

A bankok azokban a díjakban és szolgáltatásokban nyújtják a legnagyobb kedvezményeket és extra szolgáltatásokat, ami az adott célcsoportnak fontos és meghatározó. Ma már lehetőség van az ügyvédeknek, egészségügyi dolgozóknak, könyvelőknek, adótanácsadóknak, közjegyzőknek, művészeknek vagy éppen újságíróknak is speciálisan az ő igényeikhez illeszkedő számlacsomagot választaniuk, csakúgy mint a különböző területen dolgozó kisvállalkozóknak.

 

A tapasztalatok szerint a legkisebb vállalkozások általában a számlavezetés alapdíjára figyelnek, holott sok más tényező is befolyásolja a havi bankköltséget. A legnagyobb mértékben a tranzakciós költségek nagysága terheli meg a cégeket, így sok függ attól, havonta hányszor, milyen devizanemben és mekkora összeget utalnak, illetve milyen módon kezdeményeznek tranzakciókat.

Mérlegelendő szempontok speciális bankszámláknál:

  • Hajlandó elektronikusan utalni, vagy ragaszkodik a bankfióki ügyintézéshez?
  • Készpénzes forgalom aránya a vállalkozásban?
  • Mennyire használja aktívan a számlát; mekkora a havi forint és deviza tranzakciók száma, illetve volumene?

 

  • Kártyahasználati szokások: inkább vásárlás vagy készpénzfelvétel, csak belföldön vagy esetleg külföldön is fontos a kártyahasználat?
  • Egyéb vállalkozói szolgáltatások, amelyekre esetlegesen nem azonnal, de a jövőben szükség lehet (kártyaelfogadás, hitellehetőségek, munkavállalói számlavezetés, kereskedelemfinanszírozás, devizakitettség csökkentésének igénye)?
  • A vállalkozói csomagon túl további szolgáltatások (privátbanki szolgáltatás, lakossági számlavezetés) kihasználása?
  • Vevők és szállítói partnerek hol vezetik számláikat?

Forrás: Penzcentrum.hu

A számlacsomagok megválasztásánál mindenképpen érdemes megkeresni a pénzintézeteket és segítséget kérni az ügyfélszolgálatokon. Több bank honlapján online kalkulátor is működik, mely néhány kérdés megválaszolása után automatikus kiajánl egy optimalizált számlacsomagot.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Spórolás speciális számlacsomagokkal – mire figyeljünk?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.