Ha az egyéni vállalkozónak van igazolható heti 36 órát meghaladó főállású munkaviszonya, és a vállalkozásából nem származik vállalkozói kivétje, akkor egyéni vállalkozóként nincs járulékfizetési...
Ajánlott oldalak
2011-02-18 12:09
Bálint Brigitta
Sötét felhők a Multi-Pay körül? A kártyatulajdonosok felháborodtak… UPDATE!
A lapunkhoz napokban eljutott információk szerint a Multi-Pay kártyabirtokosok több esetben is falakba ütköztek vásárlásaik alkalmával: kártyáikat nem ismerték a kereskedelmi egységek, nem fogadták el vagy fedezet hiánya miatt elutasították. Az eset kapcsán megkerestük a Multi-Pay Zrt.-t…

A Multi-Pay Zrt. ügyfélszolgálatához naponta 5-10 bejelentés érkezik a kifogásokkal kapcsolatban, de véleményük szerint a kártyák darabszámára és a rendszer újszerűségére tekintettel ez átlagosnak mondható.

„A Multi-Pay kártya általánosan ismertté válásához, mint minden új rendszerhez, idő kell. Sajnos mi is tapasztaltuk, hogy a kártyát még nem mindenütt ismerik fel. Tekintettel arra, hogy a tegnapi napig (február 15-e - a szerk.) közel 4 ezer tranzakció történt, valóban előfordulhat, hogy valakinek már elfogyott az ételfogyasztásra szóló kerete. Az aktuális egyenleget éjjel-nappal le lehet kérdezni a www.multi-pay.hu internetes portálon és a helyi tarifával hívható 40-200-222-es telefonszámon” – áll a cég szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében. A vállalkozás megerősítette, hogy a legtöbb panaszt valóban a kártyaelfogadások terén tapasztalták, melyek mindegyike az úgynevezett POS terminál beállításának hibájára vezethető vissza, ezeket azonban a bejelentéseknek megfelelően folyamatosan igyekszenek javítani.

 

A kártyabirtokosok különböző fórumokon és internetes oldalakon közzétett hozzászólásaikban az elfogadóhelyek alacsony számát is kifogásolják, több esetben találkoztak azzal a jelenséggel, hogy a kereskedelmi egységek nem is ismerték a Multi-Pay kártyát, nemhogy elfogadták volna.

A részvénytársaságtól ezzel kapcsolatban azt az információt kaptuk, hogy élelmiszerkeretre vonatkozó elfogadóhelyek listáját naponta frissítik, az azon szereplő vállalkozások körében a kártyát elfogadják, csakúgy, mint a megszokott egészségpénztári elfogadóhelyeken. „Tekintettel arra, hogy a terminálok beállítása a szerződött elfogadóhelyeken folyamatosan történik, a honlapunkon azon kártya elfogadóhelyek listája található, ahol már volt sikeres tranzakció” – nyilatkozták lapunknak.

A cég képviselői újdonságként elárulták azt is, hogy a Multi-Pay Cafeteria kártya étkeztetési keretét már gyógyszertárakban is fel lehet használni. Az érintettek jelenleg 21 gyógyszertárban vásárolhatnak a kártyával, elsősorban olyan emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszereket, termékeket (például vitaminokat, táplálék-kiegészítőket), melyek az egészséges táplálkozást és az egészséges életmódot szolgálják.

Egyik korábbi cikkünkre hivatkozva lapunk kíváncsi volt rá, hogy az elfogadóhelyek számát sikerült-e februárra kitűzött céloknak megfelelően 12 ezerre bővíteni, illetve hogy jelenleg összesen hány helyen lehet használni a kártyákat. A cég válaszában elmondta, hogy a kártyaelfogadásra megkötött szerződéseik szerint ezt a számot a hónap végére teljesítik, jelenleg mintegy 9 ezer üzletben fogadják el a Multi-Pay kártyákat.

 

 

KIEGÉSZÍTÉS

A 2010. február 17-én megjelent cikkünk kapcsán lapunkat felkereste Rosenbecher Roland, a GrantaCard Kft. ügyvezetője azzal a kéréssel, hogy közöljük elhatárolódásukat a Multi-Pay Zrt.-től.

„A PIN kód használata egy kártyán több egyenleg kezeléséhez Rosenbecher Roland találmánya, melyet szabadalmi igényként már 2008. 07. 11-én Rosenbecher Roland és Dr. Renneczéder Éva magánszemélyek hivatalosan be is jelentettek a Magyar Szabadalmi Hivatalhoz (jelenleg Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala).”

A szabadalmi tulajdonosok által tett nyilatkozat szerint a Multi-Pay Zrt.-vel sem szóbeli, sem írásbeli megállapodás nem született, mely alapján jogosultak lennének a szellemi termék használatára.

A tulajdonosok által közzétett elhatárolódás ITT, a találmány bejegyzéséről szóló Szabadalmi Közlöny írása pedig ITT olvasható.

 

 

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Sötét felhők a Multi-Pay körül? A kártyatulajdonosok felháborodtak… UPDATE!
Hozzászólások száma: 2 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.