Alkalmazott betegsége esetén a keresőképtelenség első 15 munkanapja a betegszabadság időszaka, melyre a munkáltató a bér 80%-át fizeti. Ezt ugyanúgy kell bérszámfejteni, mint a fizetést,...
Ajánlott oldalak
2011-01-25 09:45
BDB
Sínre kerülhetnek a kkv-k
A MÁV közbeszerzési kiírásaiban több területen is lehetőséget biztosítana a kis- és középvállalkozásoknak, azonban a tenderekre szinte nincs is jelentkező. Egy nyilvánosságra került levél tanulsága szerint a vasúttársaság a cégekhez fordult segítségért.

Bár a MÁV közbeszerzési kiírásai a legkülönfélébb területeken adnának lehetőséget a kis- és középvállalkozások (kkv) bevonására, a tendereken alig akad jelentkező, ezért Szarvas Ferenc, a társaság vezérigazgatója levélben kérte a magyar cégeket: tegyenek javaslatot arra, miként lehetne minél több vállalkozást bevonni a MÁV-csoport éves szinten 80 milliárdos beszerzéseibe - írta a Magyar Nemzet a birtokába került levélre hivatkozva.

 

A MÁV a közösségi közlekedés átalakításának részeként új alapokra kívánja helyezni a beszerzési politikáját és annak gyakorlatát, továbbá fel szeretné tárni a hatékony működést akadályozó problémákat. Egyik ilyen tényező a MÁV pályázatokon való indokolatlanul alacsony részvétel és így az igazi verseny hiánya. A probléma a szolgáltatások és termékek minőségére is kihatással van, hiszen így egyáltalán nem biztosított, hogy azok elérik a legjobb színvonalat. A vasúttársaság a Magyar Nemzet birtokába került levelében arra kéri a magyar cégeket, indokolják meg, miért nem vesznek részt a közbeszerzési pályázataikon, és tegyenek javaslatot a jövőre és a MÁV-val való együttműködésükre vonatkozóan.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Sínre kerülhetnek a kkv-k
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.