Nincs általános érvényű „menetrend", de van néhány olyan dolog, amire mindenképpen szükség van: LÉPÉSEK KÖLTSÉGEK Egy életképes ötlet. Az ötletgazda dolga felmérni a piaci igényt, vagyis egy kis...
Ajánlott oldalak
2010-12-16 08:09
BDB
Sikerlistán a gazdasági válság – a Wall Street tartja a tétet!
A recept hozzávalói: vegyen egy mindenkit érintő problémát, adjon hozzá néhány titkos információt, érdekes és meghökkentő sztorit, és máris elkészül a nagy dobás, ami kisvártatva a sikerlisták élére tör és meghódítja a világot. Hogy miről beszélünk? Eláruljuk!

Michael Lewis a legújabb sikerlistás könyvében bárki betekintést nyerhet az egész világot maga alá gyűrő pénzügyi válság és a Wall Street rejtélyes világába. A nagy dobás (The Big Short) c. mű nemcsak a pénzügyi szakembereknek, bankároknak és tőzsdecápáknak kínál érdekes olvasmányt, még annak ellenére sem, hogy a recessziót kirobbantó kétes pénzügyi konstrukciókat részletesen górcső alá veszi. A könyv mindazoknak készült, akiket a „miértek”, az okok és okozatok egyaránt érdekelnek és azt szokatlan történetbe ágyazva, rendkívül szórakoztató módon szeretné megtudni.

 

Néhány kivételes ember látta a jövőt: a pénzügyi rendszer össze fog omlani és egy évtizedek óta nem látott válság közeleg. Felismerték az ingatlanárak folyamatos emelkedése mögötti kockázatot és a kétes jelzáloghitelekből kreált újfajta értékpapírok piacra zúdításának veszélyeit. Michael Lewis ironikus humorú portrékon keresztül vezeti be az olvasót a Wall Street világába. Napjaink gazdasági válságának történetét olyan szereplők szemszögéből ismerhetjük meg, akik megértették, de legalábbis sejtették, hogy mi folyik a háttérben, s igyekeztek profitálni is belőle - közben pedig értetlenül figyelték, ahogy mások (köztük neves hitelminősítők is) elsiklanak a közelgő veszély jelei felett. A nagy dobás méltó folytatása a szerző első toplistás könyvének, a Brókerpókernek.

"Rendkívül izgalmas olvasmány arról a pár emberről, akik Amerikában időben észrevették, hogy fenntarthatatlanok a pénzügyi folyamatok. Felismerték, hogy ebből nem következhet más, mint az elmúlt évtizedek legkomolyabb tőzsdei összeomlása, egy világméretű gazdasági válság." – nyilatkozta a műről Fellegi Tamás, a Bárki lehet tőzsdés című könyv szerzője.

Hogyan juthat egy szegény mexikói szamócagyűjtő egymillió dolláros hitelhez? Hogyan kaszáltak milliárdokat azok, akik időben észrevették, hogy a „király meztelen”? A könyvben megtalálhatóak a válaszok, melyben talán saját sorsunk kovácsa is megelevenedik, ha modern kori tankönyvként lapozgatva tekintünk a műre. Olyan téma került feldolgozásra, mely közvetve vagy közvetlenül az egész világot érinti és a múltba visszanézve, de a jövő felé mutatva tanulságként szolgálhat szakembereknek és magánembereknek egyaránt.

Michael Lewis könyve, A nagy dobás ITT 15%-os kedvezménnyel megrendelhető.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Sikerlistán a gazdasági válság – a Wall Street tartja a tétet!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.