Engedélyköteles társas vállalkozói tevékenység vagy bármely egyéni vállalkozás esetén a szükséges végzettségről a területileg illetékes okmányirodánál kell érdeklődni. Náluk van ugyanis egy nagyon...
Ajánlott oldalak
2010-08-03 07:01
Bálintné Dóci Brigitta
Rossz helyre utalás, késedelmi pótlék
A helyi iparűzési adóval kapcsolatos feladatok június 29-i dátummal visszakerültek az önkormányzatok hatáskörébe, azonban még a mai napig is érkeznek az adóhatósághoz befizetések. Aki még mindig az APEH-hez utalja az iparűzési adó összegét, annak ezentúl késedelmi pótlékkal kell számolni, ugyanis a hivatalok nem adnak mentséget a téves utalásra.

Az adóhatóság legkésőbb június 28-ával fogadott el utoljára helyi iparűzési adó befizetéseket, aki ezen dátumot követően mégis tévesen az adószámlára utalta el a kötelezettséget, annak az APEH azt haladéktalanul visszajuttatja.


Az önkormányzatok a téves utalás tényét nem fogadják el a késedelmes befizetés indokaként, tehát aki nem, vagy nem jól teljesíti ezen kötelezettségét, annak számítani kell késedelmi pótlékra is, sőt ezentúl akár egy ellenőrzési eljárás keretein belül akár adóhiányt is megállapíthatnak.

Az iparűzési adóelőleg befizetési határideje 2010. szeptember 15-e, melyet a vállalkozásoknak szintén az önkormányzati adóhatósághoz kell majd befizetni.

Cimkék: változás
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Rossz helyre utalás, késedelmi pótlék
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.