A megváltozott munkaképességűek segítésére az Állami Foglalkoztatási Szolgálat Rehabilitációs Információs Központok hálózatát működteti. Bővebben.... A mozgássérültek álláskereső fóruma: MOTIVÁCIÓ...
Ajánlott oldalak
2011-01-18 08:41
BDB
Rendkívüli razzia!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói rajtaütésszerű razziákat tartottak, elsősorban illegális tevékenységet űzőket állítva célkeresztjükbe. A meglepetésszerű ellenőrzések azonban egyelőre csak a jéghegy csúcsát tárták fel…

A NAV munkatársai január 12-én hajnalban több illegális szeszesital-előállító hálózatot is felszámoltak, de véleményük szerint ezzel még csak a jéghegy csúcsát sikerült felderíteni. A hat helyszínen tartott házkutatások alkalmával összesen mintegy 4 ezer liter szeszt és további ötezer liter előállításához való alapanyagot foglaltak le. Az illegálisan űzött tevékenységet akár öt évnyi börtönnel is büntetheti az igazságszolgáltatás.

 

A fő elkövetők nyomára Jász-Nagykun-Szolnok megyében sikerült rálelni, ahol egy komplett üzemet lepleztek le, annak minden kellékével és lepárló berendezésével. Az ügyekben azonban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Hajdú-Bihar megye is érintett, ahol további szeszesital-előállítók kerítettek kézre. Az illegálisan űzött tevékenységet folytatókat akár öt évnyi börtönnel is büntetheti az igazságszolgáltatás.

A VPOP decemberi beszámolója még arra mutatott rá, hogy a párlatkészítésről szóló szabályozás módosítása óta a vámhatósághoz nem érkezett tiltott értékesítésről vagy 50 litert meghaladó pálinkaelőállításról bejelentés, ugyanakkor arra is rámutattak, hogy nehéz nyomon követni, hogy hányan és mennyi párlatot állítanak elő. Valószínűleg ezt a kiskaput többen is kihasználják, így eshet meg, hogy egyes esetekben ipari méreteket ölt a szeszelőállítás.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Rendkívüli razzia!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.