A vállalkozás bevételszerző tevékenysége érdekében felmerült, a vállalkozási célú költségeket lehet elszámolni. Általánosságban elszámolhatóak az irodafenntartás költségei, a rezsiszámlák, a...
Ajánlott oldalak
2010-12-06 11:42
BDB
Rekordra jár a benzinár – megint emelik!
A héten ismét rekordmagasságokba emelkedhet a benzin és kőolaj ára, hiszen a tőzsdei jegyzésárait, illetve a forint gyengülését figyelembe véve akár bruttó 5-8 forinttal is többet fizethetünk egy liter üzemanyagért. A hosszú távon is magas és egyre növekvő üzemanyagárak kihatnak a vállalkozói szektorra is és a változások valószínűleg 2011-ben a termékek, szolgáltatások áraiban is érvényesítésre kerülnek.

„A benzin és a gázolaj tőzsdei jegyzésárait, valamint a forint gyengülését figyelembe véve ismét emelkednie kellene az üzemanyagok nagykereskedelmi árának a jövő héten, akár bruttó 5-8 forinttal is, állítják piaci elemzők.” – adta hírül az MTI.

 

A benzin jegyzésára egy hét alatt tonnánként 44 dollárral, a gázolajé 24 dollárral emelkedett, a Brent kőolaj hordónkénti jegyzésára pedig több mint 3 dolláros növekedéssel 88 dollár közelébe került, mindeközben a forint 9 forinttal gyengült a dollárhoz képest. Ezek az események egy újabb drágulási hullámot indíthatnak a héten és a múlt heti bruttó 5-5 forintos benzin és gázolaj literenkénti árváltozást is figyelembe véve rekord magasságokba ugorhatnak.

Az elemzők az árváltozás indokaként több lehetséges okot is megneveznek. Egyrészről az európai kereslet bővülése meghatározza a tőzsdei jegyzésárakat, másrészről pedig az amerikai makrogazdasági adatok pozitív alakulása is befolyással lehetett a múlt heti adatokra. A nemzetközi piacok magyar gazdaságba vetett bizalmának megrendülése pedig a forint gyengülését okozta. A fenti okokat egybevetve a benzin és a gázolaj árnövekedése a héten is valószínűleg borítékolható.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Rekordra jár a benzinár – megint emelik!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.