A termékdíjköteles termék után termékdíjat fizet a belföldi előállítású és az Európai Közösségen belüli behozatal esetén a első belföldi forgalomba hozó vagy saját célú felhasználás esetén a...
Ajánlott oldalak
2010-10-07 14:28
BDB
Rekordot döntött a felszámolások száma
Múlt hónapban 1914 céggel szemben indítottak felszámolási eljárást a cégbíróságok, ezzel újabb rekord dőlt meg hazánkban. Az Opten legfrissebb vizsgálatából kiderül: eddig szeptember vezeti a felszámolások statisztikáját, soha ennyi cég nem dőlt még be egy hónap alatt. A magas számban közrejátszhat ugyan az augusztusi ügyhátralékok feldolgozása, de a tavalyi év hasonló időszakához mérten még így is 35 százalékkal magasabbak az adatok.

„A nagy szám természetesen részben annak tudható be, hogy a cégbíróságok feldolgozták az augusztusi szabadságolások alatt felhalmozódott ügyhátralékot, ám látni kell, hogy az idén szeptemberben indított eljárások száma 35 százalékkal magasabb, mint a tavaly szeptemberi, vagyis csupán a bíróságok munkarendjével nem lehet megmagyarázni a katasztrofális helyzetet” – foglalta össze Csorbai Hajnalka stratégiai igazgató az Opten közleményében.

 

A fenti tényhez azonban azt is hozzá kell tenni, hogy a kkv-szektor továbbra is likviditási nehézségekkel küzd, melyek közrejátszhattak az adatok alakulásában. Az utolsó negyedévben a felszámolási eljárásban részt vevő cégek száma gyorsuló ütemben emelkedett. Az első hat hónapban mért 15 százalékos növekedés az első három negyedévben 21 százalékkal magasabbra duzzadt, mint előző év azonos időszakában, és összesen 13.404 vállalkozás dőlt be. A 2009-es évhez viszonyítva jelentősen nőtt azoknak a cégeknek a száma, melyeket saját tulajdonosaik vontak felszámolás alá, továbbá aggasztó tény az is, hogy a végelszámolások kb. 20 százaléka végül felszámolásba fordult át.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Rekordot döntött a felszámolások száma
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.