Közösségi adószámot kell igényelnie annak az általános forgalmi adó alanynak, speciális esetekben a nem általános forgalmi adó alanynak és az egyszerűsített vállalkozói adó alanynak, aki az...
Ajánlott oldalak
MTI
Rekord tömeg a sanghaji világkiállításon
Napi félmillióra ugrott a hétvégén a sanghaji világkiállítás látogatóinak száma, ami a május elsejei nyitás óta rekordnak számít; szükség volt extra biztonsági intézkedésekre és voltak pavilonok, amelyek este 11 óráig meghosszabbították a nyitvatartásukat. Míg az expó nyitónapján 200 ezer ember jött el, addig szombaton délelőtt fél 11-kor már 290 ezren rohamozták meg a pavilonokat. Eddig már több mint hét és fél millióan voltak kiváncsiak a világkiállításra, Spanyolország és Ausztrália például a múlt héten köszöntötte egymilliomodik látogatóját.
Az expót - és benne a világ bemutatkozását - látni kell - gondolják a kínaiak, akik eddig sosem látott értéket kaptak hat hónapra. Itt vannak a pavilonok és bennük az értékes látnivalók, a kulturális, történelmi ízelítő, a különleges technikai ötletek, a szabadtéri programok, ételek, megvásárolható ajándéktárgyak, a megannyi színes látvány, új információ és szórakozás, s mindez szép környezetben. Eddig közel 38 millió jegyet adtak el.

A belépőjegy mellé azonban elsősorban időre van szükség és türelemre, még ahhoz is, hogy az ember végigszaladjon ezen a nem sokkal több, mint 5 négyzetkilométeren. A szaúd-arábiai pavilonnál például mindig legalább három órát kell várni a bejutásra, mivel itt látható a világ legnagyobb - 1600 négyzetméteres - háromdimenziós képernyője, amely 150 millió dollárból készült. Az építmény tetején és a környékén összesen 150 datolyapálma és homok idézi meg a sivatagi világot.
Odabent, a magasban mozgó gumiszőnyegre állva egy belső hídon lassan haladva mozgatják a közönséget. Az emberek a félhomályban a térben különböző síkban klipeket nézhetnek, a félkörívben hosszan húzódó híd alatt mozgó, szőnyegszerűen vetített képsorokon homok, emberek, térhatású, madártávlati világ. A termet szinte teljesen beterítő kivetítőkön a szaúdi városok, emberek, a táj, a kultúra mozgó képei.

A szaúdi "sztárpavilonról a bahreini kiállítás igazgatója Hesám al-Szaken megjegyezte: úgy tudja, Abdullah szaúdi király azt mondta, a pavilon költségvetésének nincs felső határa. Az alig egymilliós Bahrein most először képviselteti magát világkiállításon.
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Rekord tömeg a sanghaji világkiállításon
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.