Bármilyen kereskedelemről legyen szó a szükséges végzettségről a helyi okmányiroda ad kizárólag pontos felvilágosítást. Végzettség akkor biztosan nem kell, ha valaki kizárólag a saját maga által...
Ajánlott oldalak
2010-08-02 07:00
BDB
Rekord az ipari megrendelések számában
Az elmúlt tíz év alatt idén májusban nőttek a leggyorsabb ütemben az új ipari megrendelések az Unióban. Hazánk az új megrendelések 40,6 százalékos növekedésével a harmadik, dobogós helyet érdemelte ki a 27 Európai Uniós tagország közül. Az első helyen Lettország szerepel 69 százalékos növekedéssel, míg a második helyen Észtország végzett 44,1 százalékkal az Eurostat legfrissebb adatai szerint.

A 27 tagország ipari megrendeléseinek növekedése minden eddiginél gyorsabb ütemet diktált, hiszen az előző hónapokhoz képest májusban 20,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, míg áprilisban ez mindössze 0,3 százalékos volt. Az adatok egyöntetű ismerete arra mutat rá, hogy az euroövezetben felgyorsult a növekedés és egyre kevésbé érződik a válság negatív hatása.


Az elemzők értékelése alapján a rekordnak számító pozitív adatok legnagyobb mértékben az exportnak köszönhetőek, hiszen a belföldi kereslet még mindig gyenge, főleg a magas munkanélküliség miatt.

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Rekord az ipari megrendelések számában
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.