Az Állami Foglalkoztatási Szolgálatnál lehetőség van két pályázatra is, amely a munkanélküliek vállalkozóvá válását segíti. A vállalkozás indítását elősegítő pályázat keretében a) 3 millió Ft-ig...
Ajánlott oldalak
2011-04-15 11:54
Bálint Brigitta
Reflektorfényben - Infopontokat kérdeztünk...
Az Új Széchenyi Terv keretein belül több Infopont is felállításra került országosan, ahol a vállalkozók ingyen tájékozódhatnak az új gazdaságfejlesztést szolgáló lehetőségekről, pályázatokról.

A Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. támogatásával a teljes ország területén Infopontokat létesítettek, hogy az Új Széchenyi Terv gazdaságfejlesztést szolgáló lehetőségeiről minél szélesebb körben elérhető, naprakész és hiteles tájékoztatással szolgáljanak a vállalkozásoknak. A központ tájékoztatása szerint a hálózat kiépítését az Új Széchenyi Terv szellemiségének megfelelően partneri szövetség keretében alakították ki, melyben mind az állami, mind a civil szféra szerepet kap.

Lapunk információi szerint a kis- és középvállalkozásoknak nagy segítséget jelent a kiépített információs rendszer, hiszen sok esetben vannak olyan kérdéseik, illetve ütköznek olyan nehézségekbe a pályázati kiírásoknál, melyekre csak közvetlen kapcsolat útján tudnak választ kapni. Bár az Infopontok többségében a hálózat kihasználtságát és a jellemző kérdésköröket tekintve elég szűkszavúan fogalmaztak, annyi biztosan állítható, hogy a pályázatok számához képest eddig viszonylag kevesen érdeklődnek, ők is legfőképp csak általános kérdésekben.

Az egyik információs iroda állítása szerint heti szinten kb. 9-10 vállalkozás keresi fel őket az ÚSZT lehetőségeivel kapcsolatban. A főleg innovációs pályázatokkal foglalkozó társaság véleménye szerint a vállalkozások tartózkodásának oka a pályázati rendszerekben történt negatív tapasztalatokra és az elhúzódó kifizetésekre vezethető vissza (pl.: az Innovációs Alap forrásainak 2010 júniusától tartó befagyasztása). Bár nyilatkozatuk szerint több mint 800 komoly ügyfelüknek hívták fel a figyelmét az Új Széchenyi Terv lehetőségeire, többnyire csak hitetlen tartózkodást tapasztaltak.

Tekintettel arra, hogy az Infopont hálózat teljes kiépülése még mindig nem fejeződött be teljesen, így az előzetes információkból messzemenő következtetések nem vonhatók le. Az ügyfélszolgálati munkatársak képzése április 8-án zárult, melynek során több mint 400 szakember kapta meg a szükséges tudás megszerzését igazoló oklevelet. Jelenleg mintegy 200 információs iroda biztosít szakszerű tájékoztatást az érdeklődőknek, de a hálózat nyitott, folyamatosan bővül.

Az Infopontok teljes hálózatát ITT találják az érdeklődők.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Reflektorfényben - Infopontokat kérdeztünk...
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.