A megváltozott munkaképességűek segítésére az Állami Foglalkoztatási Szolgálat Rehabilitációs Információs Központok hálózatát működteti. Bővebben.... A mozgássérültek álláskereső fóruma: MOTIVÁCIÓ...
Ajánlott oldalak
2010-07-20 07:17
BDB
Reálkereset az emelkedőn!
A Statisztikai Hivatal legújabb gyorsjelentéséből kiderül, hogy a reálkereset határozott növekedésnek indult, májusban például 1-2 százalékkal emelkedett. A versenyszférában majdnem négy százalékkal, a költségvetési szférában 4,3 százalékkal nőtt 2010 első öt hónapjában, annak ellenére, hogy a fogyasztói árak csaknem 6 százalékkal emelkedtek.

A minimum öt főt foglalkoztató vállalkozások esetében és a költségvetési intézményeknél a bruttó átlagkereset az idei év első öt hónapjában mintegy 3,4 százalékkal emelkedett, a nettó átlagkeresetek pedig 10 százalékkal haladták meg a 2009-es adatokat. Csupán májusban volt tapasztalható némi eltérés, ugyanis a bruttó keresetek majdnem egy százalékkal elmaradtak a tavalyi hasonló időszakhoz képest, viszont a nettó keresetek 6,4 százalékkal nőttek.

A legjobban fizető gazdasági vállalkozások közé a pénzügyi és biztonsági tevékenységre szakosodott cégek kerültek, kicsit visszaszorultak ugyan, de dobogós helyen végzett az információ és kommunikáció, villamosenergia-, gáz-, gőzellátás.

 Felfelé mozgó pályán a reálkereset...

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Reálkereset az emelkedőn!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.