Bármilyen kereskedelemről legyen szó a szükséges végzettségről a helyi okmányiroda ad kizárólag pontos felvilágosítást. Végzettség akkor biztosan nem kell, ha valaki kizárólag a saját maga által...
Ajánlott oldalak
2011-04-27 09:39
BDB
Radikális áfacsökkentést javasolnak
Az alapvető élelmiszerek körében több szakmai szervezet radikális áfacsökkentést szeretne elérni, ugyanis véleményük szerint ez lenne a legjobb módja annak, hogy az élelmiszer- és mezőgazdaság kifehéredjen.

A Baromfi Termék Tanács, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Tej Terméktanács, továbbá a Magyar Pékszövetség szakértői közös sajtótájékoztatón fejtették ki álláspontjukat Budapesten, ahol a Vidékfejlesztési Minisztérium előterjesztésével összhangban radikális, mintegy húsz százalékpontos áfacsökkentést javasolnak.

A szakmai szervezetek véleménye szerint a jelenlegi 25 százalékos áfatartalom öt százalékosra való csökkentése hosszú távon a mező- és élelmiszergazdaság kifehéredéséhez vezetne. Jelenlegi becslésük szerint a költségvetésbe százmilliárd forintnyi áfát nem fizetnek meg a termelők, de mindemellett ezek a vállalkozások az egyéb közterheket sem teljesítik.

Bárány László, a Baromfi Termék Tanács elnöke szerint az ágazatban a feketegazdaság aránya mintegy 25 százalék, csakúgy, mint a tejágazatban. A húságazatban még drasztikusabbak az adatok: nyershús tekintetében 40 százalék a becsült feketegazdasági adat, míg a húskészítményeknél ez az arány 20 százalék, a sütőipar tekintetében pedig harminc százalékra tehető. A szakmai szervezetek véleménye szerint az áfa csökkentésével az áfaelkerülés is jelentős mértékben visszaesne.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Radikális áfacsökkentést javasolnak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.