A vállalkozói jövedelem szerinti adózást alkalmazó egyéni vállalkozó a vállalkozói tevékenységéből származó nyereségét a vállalkozói bevételből a vállalkozói költség levonásával határozza meg....
Ajánlott oldalak
2011-04-18 10:25
BDB
Pénzügyi problémák: mit kell tenni?
A kis- és középvállalkozások többsége nem vár változást likviditási helyzetét illetően, viszont állításuk szerint ha az erőteljesen romlani kezdene, tudnák, mit kell tenni.

A vállalatvezetők mintegy 62 százaléka látja úgy, hogy a következő fél év során likviditási helyzetük nem fog változni – derül ki a Policy Agenda és az Ipsos közös kutatásából. Azon megkérdezett cégek közül, kik a jövőben változást várnak pénzügyeik terén, körülbelül azonos arányban szerepelnek negatív és pozitív prognózisok: 20 százalékuk likviditási romlást, 18 százalékuk pedig javulást remél. A kis- és középvállalkozások 52 százaléka számít nehézségekre az elkövetkezendő hat hónap során.

Legnagyobb, 58%-os arányban a Közép-magyarországi Régió kis- és középvállalati vezetői tartanak pénzügyi nehézségektől, legkevésbé pedig a Közép-dunántúli (34%) és a Nyugat-dunántúli (39%) Régióban működő vállalatok irányítói. Az átlagosnál jóval optimistábbak a 100-149 alkalmazottal működő cégek vezetői, csak alig háromtizedük tart pénzügyi nehézségektől – mutat rá a kutatás.

A negatív prognózisok oka a vállalatvezetők véleménye szerint egyrészről a kereslethiány és a megrendelők, partnerek finanszírozási gondjai, másrészről pedig a vevők késedelmes kiegyenlítései, ha egyáltalán tudnak vagy akarnak fizetni.

A kutatás szerint a vállalatok viszonylag felkészültek a pénzügyi problémák megoldására, hiszen egy lehetséges tőkehiány esetén a többség tudná, mit tegyen, 53 százalékuk két kiemelt stratégiát is alkalmazna: a fejlesztések elhalasztásával igyekeznének időt nyerni, ill. hitelt vennének fel pénzintézettől.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Pénzügyi problémák: mit kell tenni?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.