A működési engedély, telepengedély ügyében a helyi polgármesteri hivatal - általában igazgatási - irodája ad pontos felvilágosítást. A működési engedély kérelmezése 10.000 Ft-ba kerül. A kérelem...
Ajánlott oldalak
2011-04-21 06:57
BDB
Pénzt nyelő pénznyerő – játék az adóval
A pénznyerő automaták után fizetendő játékadót a kormány az ötszörösére emelné, ami a játékgépek lassú eltűnéséhez vezetne. Ha az új rendelkezést bevezetik, a vendéglátóhelyek bevételkiesése mellett hosszú távon munkahelyek is veszélybe kerülhetnek.

A játékadó emelésére irányuló javaslat a közeljövőben kerül az Országgyűlés elé, melynek értelmében brutális adóemelésre számíthatnak azok a vendéglátóhelyek, ahol pénznyerő automaták üzemelnek. A pénznyerők ilyen mértékű megadóztatása hosszabb távon a gépek teljes eltűnéséhez, illetve súlyos bevételkieséshez vezet, aminek következtében munkahelyek szűnhetnek meg.

A javaslat szerint az adó ötszázezer forintra emelkedne a jelenlegi százezer forintról, melyet gépenként, havonta kell befizetni a költségvetésbe. Magyarországon jelenleg 12 ezer olyan pénznyerő automatákat üzemeltető, II. kategóriás játékterem üzemel - elsősorban vendéglátóhelyeken belül -, melyeknek a gépekből származó bevétel életbevágóan fontos.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a Magyar Szerencsejáték Szövetséggel együttműködve közleményt adott ki, melyben arra kérik a kormányt, hogy ne emeljék a játékadó összegét, ugyanis az iparág jelenleg is túlterhelt.

„A játékadó 400%-os emelése a piac teljes tönkretételét eredményezné. Ennek következtében 12 ezer vendéglátóhely bezárása várható, 60 ezer munkavállaló állása kerül veszélybe, és a költségvetés 35 milliárd forint játékadótól és további 35 milliárd forint egyéb adó- és illetékbevételtől esne el. A javaslat megvalósítása a jelenlegi rendezett piac helyett az illegális üzemeltetés lehetőségét teremtené meg” – áll az Országos Sajtószolgálatnak eljuttatott levélben.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Pénzt nyelő pénznyerő – játék az adóval
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.